Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2047/lietuvos-verslininkai-varzosi-del-eu-domenu/spausdinti/

Lietuvos verslininkai varžosi dėl EU domenų

Publikuota: 2005-09-12 17:30
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: INTERDATA, UAB

Paaiškėjus, kad šiais metais prasidės oficiali EU domenų registracija, Lietuvos verslininkai, siekdami užsitikrinti pirmumo teisę į norimą interneto adresą, suskubo teikti paraiškas.

„Rugpjūčio mėnesį pradėję priiminėti paraiškas EU domenui gauti, sulaukėme per 150 norinčiųjų. Pareiškėjų skaičius viršijo prognozes – rugpjūčio mėnesį, atostogų laikotarpiu nesitikėjome tokio aktyvumo“, – teigė oficialus EU domenų registratoriaus Lietuvoje bendrovės „Interdata“ direktorius Mantas Mikuckis. Pasak jo, per rugsėjo mėnesį planuojama sulaukti dar apie 250-300 paraiškų. Iš viso „Interdata“ šiais metais planuoja įregistruoti apie 1000 įvairių įmonių ir organizacijų paraiškų dėl EU domenų.

„Lietuvos verslininkai greitai perprato, kad norint efektyviai dirbti Europos Sąjungos rinkoje, reikia išnaudoti visas rinkodaros priemones, kurios padėtų kuo plačiau paskleisti informaciją apie įmonę, siūlomas paslaugas, pritrauktų potencialių klientų. Būtent tai yra vienas pagrindinių iš EU domeno privalumų. Be to daugelį traukia tai, kad EU domenas sukuria europietiškos kompanijos įvaizdį“ – komentavo M. Mikuckas.

Pasak jo, verslininkai supranta, jog pavėlavę pirmojo etapo metu pateikti registracijos paraiškas, vėliau gali nebegauti norimo adreso. Tad dalis skuba pateikti paraiškas kuo anksčiau.

„Verslininkai aktyviai domisi EU domeno galimybėmis. Šiuo metu sulaukiame nemažai skambučių dėl registracijos, paraiškų padavimo tvarkos ir įvairių užklausimų dėl EU domeno teikiamos naudos“ – teigė M. Mikuckas.

Paraiškas pirmajam registracijos etapui, truksiančiam keturis mėnesius, jau suskubo pateikti ir kelios žinomos Lietuvos bendrovės – internetinio portalo „Delfi“ savininkė UAB „Delfi“, transporto bendrovė UAB „Medva“, reklamos agentūra „VRS”, nekilnojamojo turto agentūra UAB „Invalda Real Estate“, kitos įvairių veiklos sričių kompanijos.

Oficialaus registratoriaus „Interdata“ duomenimis, daugiausia paraiškų EU domenui registruoti daugiausiai pateikė pramonės, prekybos, konsultacinių, transporto ir turizmo paslaugų įmonės. Kol kas dauguma įmonių pateikusių paraiškas yra iš trijų didžiųjų miestų – Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno, tačiau M.Mikuckas įsitikinęs, kad netrukus EU domenais susirūpins ir kitų mažesnių miestų įmonės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!