Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/20469/nokia-padave-i-teisma-11-skystuju-kristalu-ekranu-gamintoju/spausdinti/

„Nokia“ padavė į teismą 11 skystųjų kristalų ekranų gamintojų

Publikuota: 2009-12-03 20:02
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Lapkričio 25 dieną paduotame ieškinyje „Nokia“ apkaltino 11 skystųjų kristalų ekranų gamintojų savo produkcijos kainų užkėlimu laikotarpyje nuo 1996 metų iki 2006 metų gruodžio 11 dienos. „Nokia“ naudojo šiuos ekranus savo „smartfonuose“, todėl buvo priversta juos įsigyti už maksimalią kainą.

Ieškinį nagrinėja Šiaurės Kalifornijos teismas. Kaltinamos tokios kompanijos kaip „Samsung“, „Toshiba“, „AU Optronics“, „Chunghwa Picture Tubes“, „Sharp“, „LG Display“, „Philips Electronics“, „Tatung“, „Seiko Epson“, „Samsung SDI“ ir „Hitachi Display“. Ieškinio suma kol kas neskelbiama.

Spalį panašius kaltinimus toms pačioms kompanijoms iškėlė kompanija „AT&T“, vėliau prie ieškinio prisijungė ir „Motorola“. Abu ieškiniai rėmėsi JAV teisingumo ministerijos tyrimo išvadomis. 2008 metais „LG“, „Sharp“ ir „Chunghwa“ jau išmokėjo 585 milijonų dolerių baudą – tada ginčų objektų buvo skystųjų kristalų panelės. Toks pats likimas 2009 metų kovą laukė ir kompanijos „Hitachi“, kuri pakeltomis kainomis pardavinėjo savo paneles „Dell“. Pastaroji prisiteisė iš „Hitachi“ 31 milijoną dolerių.

Skystųjų kristalų ekranų gamintojai kol kas nekomentuoja ieškinio.

Kiek daugiau negu prieš mėnesį „Nokia“ padavė į teismą „Apple“, kaltindama amerikiečių kompaniją neteisėtų 10 „Nokia“ užpatentuotų technologijų naudojimu nuo 2007 metų vidurio. Už 2009 metų trečiąjį ketvirtį „Nokia“ pirmą kartą per paskutiniuosius 10 metų patyrė nuostolius, kurių dydis siekia 559 milijonus eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!