Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/20459/google-ribos-nemokama-priejima-prie-naujienu/spausdinti/

„Google“ ribos nemokamą priėjimą prie naujienų

Publikuota: 2009-12-03 10:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Laikraščių redaktoriai nuo šiol galės nustatyti limitą straipsnių, kuriuos interneto vartotojai per „Google“ paieškos sistemą skaitys nemokamai.

Apie tai paskelbė pati „Google“. Sprendimas pranešamas po to, kai žiniasklaidos kompanijos ėmė piktintis, jog paieškos sistema pelnosi iš internete skelbiamų naujienų, rašo BBC.

Dabar leidėjai, naudodamiesi specialia programa, gali užkirsti kelią prie žinių, kurios skirtos, pavyzdžiui, tik prenumeratoriams, tačiau jas vis tiek būdavo galima pasiekti per paieškos sistemą.

Vartotojai, kurie paspaus daugiau nei penkis straipsnius per dieną, gali būti nukreipti į užmokesčio ir registracijos puslapius.

„Anksčiau kiekvienas paspaudimas buvo nemokamas. Dabar mes papildėme programą taip, kad leidėjai galėtų vartotojams nubrėžti penkių puslapių ribą per dieną“, – interneto dienoraštyje teigė vyresnysis „Google“ verslo produktų vadybininkas Joshas Cohenas.

Lapkritį žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas pareiškė, kad, jo įsitikinimu, paieškos sistemos negali legaliai naudotis naujienų pranešimų antraštėmis ir pastraipomis bei pateikti jas kaip paieškos rezultatus.

R. Murdocho valdomai korporacijai „News“ priklauso dienraščiai „Times“ ir „Sun“ (Didžioji Britanija) bei JAV leidžiami „New York Post“ ir „Wall Street Journal“.

Laikraščiai visame pasaulyje ieško būdų, kaip užsidirbti pinigų internete. Tai tapo ypač aktualu mažėjant iš reklamos gaunamoms lėšoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!