Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19972/nvidia-partneriai-kiek-nirsta-del-nepakankamo-kiekio-gpu/spausdinti/

„nVidia“ partneriai kiek niršta dėl nepakankamo kiekio GPU

Publikuota: 2009-11-05 17:38
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Technews.lt

Nepaisant to, kad kompanija „nVidia“ pranešė apie visai neblogus trečiojo ketvirčio rezultatus, tačiau tokį pasisekimą iš esmės įtakojo asmeninių kompiuterių gamintojai, kurie iš kompanijos užsakydavo daugybę grafinių plokščių. Visgi, naujos kartos vaizdo plokščių nesimato, GT200 lustu grįstų vaizdo plokščių kiekiai maži, o tai kiek nervina kompanijos partnerius.

Išskirtiniai „nVidia“ partneriai susiduria su problemomis, nes jie negauna pakankamo kiekio GTX260, GTX275 ir GTX295 vaizdo posistemių, o tai mažina jų pajamas ir, žinoma, pelnus. Pranešama, kad grafinių lustų gamintojo partneriai kiek niršta.

Tikėtina, jog reikalai pasitaisys pasirodžius naujos kartos produktams, tačiau kol kas didžioji dalis vidutinės ir biudžetinės klasės produktų keliauja pas asmeninių kompiuterių gamintojus, o šie yra ypač svarbūs ir pastovūs kompanijos klientai. Taigi, kompanijos išskirtiniai partneriai susiduria su vaizdo plokščių stygiumi.

Ne tik „nVidia“ vaizdo plokštes gaminantys gamintojai gali kiek atsikvėpti, nes vidutinės klasės AMD „Radeon HD5700“ serijos grafiniai posistemiai yra gana paklausūs, kompanijos skundžiasi tik aukštos klasės produktų stygiumi. Bet kokiu atveju, atrodo, kad reikalų nepataisys ir naujasis GT240 lustas, kuris pasirodys visai netrukus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!