Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19931/pigu-lt-didina-istatini-kapitala-iki-6-mln-litu/spausdinti/

„Pigu.lt“ didina įstatinį kapitalą iki 6 mln. litų

Publikuota: 2009-11-04 07:46
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pigu.lt

Bendrovė „Pigu“, valdanti prekybos centrą internete „Pigu.lt“, didina savo įstatinį kapitalą. Papildomais įnašais bendrovės „Pigu“ įstatinis kapitalas padidinamas nuo 4 mln. litų iki 6 mln. litų.

„Elektroninės prekybos įmonės Lietuvoje aktyviai veikia jau ne vienerius metus, tačiau esame pirmieji, kurie tokiu mastu didiname įstatinį kapitalą. Dabar kapitalo baze jau lenkiame didžiąją dalį Lietuvos mažmeninių buitine ir kompiuterine technika prekiaujančių tinklų“, – sakė Dainius Liulys, „Pigu.lt“ direktorius.

Pasak D. Liulio, sprendimas didinti įstatinį kapitalą priimtas šių metų vasarą, ruošiantis mokslo metų pradžios prekybos bumui ir planuojant kalėdinio apsipirkimo sezoną. Bendrovės „Pigu“ kapitalas didinamas iš įmonės akcininkų įnašų.

Didžioji dalis naujai įneštų įstatinio kapitalo pinigų bus skirta apyvartinėms prekybos centro internete lėšoms finansuoti. Šių lėšų poreikis išaugo sparčiai didėjant televizorių, nešiojamųjų kompiuterių, kvepalų bei kitų prekių pardavimams ir pradėjus tiesiogiai importuoti prekes iš užsienio. Kita dalis įstatinio kapitalo bus investuojama į „Pigu.lt“ klientų aptarnavimo, duomenų apsaugos ir sandėlių valdymo sistemų plėtrą.

Pastaruoju metu „Pigu.lt“ rūpinosi ne tik prekių asortimento plėtra, bet ir pristatė naujovių elektroninio verslo rinkoje – rugsėjo pabaigoje Vilniuje buvo atidarytas pirmasis „Pigu.lt“ prekių atsiėmimo punktas, kuris suteikia galimybę pirkėjams nemokėti už pristatymą ir prekę atsiimti sau patogiu laiku. Tokių „Pigu.lt“ prekių atsiėmimo punktų Lietuvoje planuojama atidaryti daugiau.

Per tris pirmuosius šių metų ketvirčius „Pigu.lt“ pasiekė 10,5 mln. litų apyvartą. Tai 8 kartus daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Elektroninė parduotuvė yra tarp 20 lankomiausių interneto tinklalapių Lietuvoje. Vien per šių metų rugsėjo mėnesį „Pigu.lt“ apsilankė daugiau nei 308 tūkst. lankytojų, kurie užsakė virš 10000 prekių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!