Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19908/mazeja-domenu-registravimo-kainos/spausdinti/

Mažėja domenų registravimo kainos

Publikuota: 2009-11-03 16:07
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Interneto vardų su lietuviška .lt galūne (domenų) administratorius Kauno technologijos universiteto Informacinių technologijų instituto (KTU ITPI) padalinys „Domreg“ mažina domenų registravimo ir administravimo kainas interneto paslaugų teikėjams (IPT). Nuo 2009 m. lapkričio 1 d. interneto vardų su .lt galūne įkūrimas ir administravimas IPT kainuoja 25 Lt be PVM. „Domreg“ taip pat sumažino .lt domenų kainas mažmeniniams klientams nuo 50 iki 33 Lt be PVM.

Nuo spalio 13 d. iki 20 Lt be PVM sumažėjo ir tarptautinių domenų su galūnėmis .eu. .com, .net, .info, .org registravimo, pratęsimo, perkėlimo ir IPT keitimo kainos.

Pasak KTU ITPI padalinio „Domreg“ vadovės Daivos Tamulionienės, mažinant paslaugos mokestį buvo siekiama suvienodinti kainas visiems akredituotiems .lt paslaugų teikėjams. Taip tikimasi paskatinti didesnę konkurenciją ir naujų žaidėjų atėjimą į rinką. Dabar .lt domeno paslaugas teikia 134 akredituotos įmonės.

„Atsižvelgdami į pasikeitusią paslaugų savikainą įtakojančius veiksnius bei tarptautinę praktiką administruojant domenus, taip pat konsultuodamiesi su interneto paslaugų tiekėjais priėmėme sprendimą mažinti kainas. Manau, šis pokytis leis daugiau įmonių ateiti į domenų registravimo rinką, lengviau joje įsitvirtinti mažesnėms įmonėms", - sako KTU ITPI padalinio „Domreg“ grupės vadovas Tomas Mackus.

T. Mackaus teigimu, patobulinus automatizuotą domenų administravimo sistemą pavyko dar labiau sumažinti sąnaudas. Domenų kainas taip pat mažinti leido nuolat didėjantis užregistruotų interneto vardų skaičius. Šiuo metu Lietuvoje yra užregistruota daugiau kaip 108 000 interneto adresų su .lt galūne. Per savaitę vidutiniškai užregistruojama po 300 naujų adresų su .lt galūne.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!