Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19868/per-krize-mobiliaisiais-kalbama-maziau-tai-rodo-ir-bendroviu-kritusios-pajamos/spausdinti/

Per krizę mobiliaisiais kalbama mažiau, tai rodo ir bendrovių kritusios pajamos

Publikuota: 2009-10-31 10:26
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Tarifų reguliavimas, įmonėse ir organizacijose įjungtas griežtas taupymo režimas šiemet apkramtė visų mobiliojo ryšio bendrovių pajamas. Trečią ketvirtį įsižiebusi viltis, kad nuosmukis baigiasi ir rinka stabilizuojasi, anot operatorių, gan trapi. Neabejojama - kiti metai irgi bus pilni iššūkių, rašo „Verslo žinios“.

Labiausiai - 25 proc. - šiemet per devynis mėnesius smuko didžiausios operatorės UAB „Omnitel“ pajamos. Mažiausiai - tik 2,4 proc. - krito UAB „Tele2“. Sumenko ir pelnai.

Anot operatorių, trečiojo ketvirčio rezultatai jau leidžia atsargiai tikėtis, kad pajamų smukimo tendencija telekomunikacijų rinkoje baigiasi. Kita vertus, trečiasis ketvirtis, anot jų, yra tradiciškai palankesnis nei ankstesni, todėl išvadas daryti anksti.

Fredas Hrenchukas, „Bitės“ grupės generalinis direktorius, kalba, kad kitąmet šalies ekonomika toliau trauksis, nors ir ne taip smarkiai kaip šiemet, ir tai darys įtaką telekomų pajamoms. „Manau, kitąmet visai operatoriai toliau stengsis didinti veiklos efektyvumą“, - priduria jis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!