Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19782/it-sektoriaus-eksporto-apimtis-planuojama-padidinti-200-mln-litu/spausdinti/

IT sektoriaus eksporto apimtis planuojama padidinti 200 mln. litų

Publikuota: 2009-10-27 11:32
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Asociacijos „INFOBALT“ eksporto komitetas paruošė Informacijos ir ryšių technologijų (IRT) sektoriaus eksporto skatinimo programą, kurią pristatė Ūkio ir Užsienio reikalų ministerijoms. Įgyvendinus šią programą, tikimasi, kad Lietuvos IRT sektoriaus eksportas per trejus metus išaugs 10 proc., t.y. 200 mln. litų.

Eksporto skatinimo plane prioritetinėmis šalimis IRT sektoriaus produkcijos ir paslaugų eksportui vadinamos Jungtinės Amerikos Valstijos, Jungtiniai Arabų Emyratai, Saudo Arabija, Kazachstanas, Azerbaidžanas, Turkmėnija bei Rusija.

„Lietuvos įmonės yra nedidelės ir joms vienoms yra sudėtinga ir per brangu ieškoti eksporto galimybių. Siekdami atkreipti dėmesį į Lietuvos įmones, turime ne tik suvienyti jėgas, dirbti kryptingai, ieškant potencialių partnerių ar klientų, bet ir investuoti į Lietuvos IT sektoriaus žinomumo didinimą, eksportuotojų prekių ir paslaugų kokybės užtikrinimą“, - sako asociacijos „INFOBALT“ eksporto komiteto vadovas, įmonės „CID Baltic“ generalinis direktorius Aidas Kavaliauskas.

Paruoštoje eksporto skatinimo programoje, pasinaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, vien Lietuvos IT sektoriaus žinomumui didinti siūloma skirti 9 mln. litų. Numatyta sukurti ir įdiegti priemones, leisiančias kurti bei pristatyti Lietuvą kaip „virtualią organizaciją“, siūlančią kokybiškas integruotas paslaugas. Per trejus metus Lietuvos IT sektorių planuojama pristatyti 15-oje parodų.

„Įgyvendinant eksporto skatinimo programoje numatytas idėjas mums ypatingai svarbus glaudus bendradarbiavimas su šalies valdžios atstovais. Jaučiame didelį jų palaikymą ir norą prisidėti didinant eksporto apimtis, nuo kurių priklauso ir visos šalies ekonominio išsivystymo lygis“, - teigia A. Kavaliauskas.

Tikimasi, kad asociacijos „INFOBALT“ eksporto komiteto paruoštą IT sektoriaus eksporto skatinimo programą Ūkio ir Užsienio ministerijos patvirtins iki šio mėnesio pabaigos.

Eksporto komitetas įkurtas šių metų liepą. Į jį susibūrė 15 asociacijos „INFOBALT“ įmonių, turinčių įdirbį eksporto srityje. Rugsėjo mėnesį eksporto komiteto atstovai viešėjo Turkmėnistane, kur Lietuvos delegacija pristatė mūsų šalies IT sektoriaus pasiekimus bei aptarė abipusiai naudingo bendradarbiavimo galimybes.

Statistikos departamento duomenimis, 2008 metais IT sektoriaus prekių eksporto apimtys siekė 1954 mln. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!