Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19601/intel-dziaugiasi-stipriu-treciuoju-ketvirciu/spausdinti/

„Intel“ džiaugiasi stipriu trečiuoju ketvirčiu

Publikuota: 2009-10-17 12:38
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Technews.lt

Atrodo, kad „Intel“ praėjusį mėnesį padidinusi planuojamą pajamų kiekį praėjusiam ketvirčiui mūsų neapgaudinėjo ir pasiekė netgi didesnius skaičius. Didžiausias pasaulyje lustų gamintojas praneša, kad kompanijos pajamos trečiajame ketvirtyje siekė 9,4 milijardus JAV dolerių su 1,9 milijardais grynuoju pelnu bei 58% padidėjusiu bendruoju pelnu jį lyginant su antruoju ketvirčiu.

Kompanija iš pradžių planavo pasiekti 8,1-8,9 milijardus JAV dolerių pajamų, tačiau besibaigiant ketvirčiui prognozes padidino iki 8,8-9,2 milijardo, tačiau kaip minėjome, kompanija sulaukė net 9,4 milijardo JAV dolerių bendrųjų pajamų. Gamintojas taip pat pasidžiaugė, jog tai didžiausias šuolis iš antro į trečią ketvirtį per pastaruosius 30 metų.

Tenka pastebėti, kad antrąjį šių metų ketvirtį kompanija uždirbo daugiau nei 1 milijardą JAV dolerių, tačiau vis tiek „dirbo“ nuostolingai. Taip atsitiko dėl to, jog Europos Komisija nusprendė kiek apraminti gigantą jam skirdama 1,45 milijardų JAV dolerių baudą.

Ko kompanija tikisi šiam ketvirčiui? Pasaulinė ekonomika rodo pirmuosius atsigavimo ženklus, o artėjantis šventinis sezonas turėtų dar labiau padidinti pardavimus. „Intel“ šiuo metu planuoja apie 9,7-10,5 milijardus JAV dolerių pajamų, o jei optimistiškiausios prognozės pasitvirtins, suma nebus labai toli nuo praėjusių metų 10.7 milijardo JAV dolerių rekordo. AMD nelabai sekasi konkuruoti su „Core i7“ šeimos procesoriais, tad „Intel“ tikisi dar labiau padidinti savo rinkos dalį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!