Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19599/ak-rinka-ir-toliau-auga-keiciasi-lyderiu-trejetas/spausdinti/

AK rinka ir toliau auga, keičiasi lyderių trejetas

Publikuota: 2009-10-17 08:30
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Technews.lt

Nepaisant to, kad šie metai neretai žymėjo dar didesnį nuosmukį įvairiose verslo rinkose, panašu, kad kompiuterių ir jų komponentų gamintojai jį jaučia ne taip smarkiai ir vis dar gali skaičiuoti augimo, o ne smukimo rodiklius. Pagal preliminarius duomenis, pateiktus analtiniais tyrimais užsiimančios „Gartner“ bendrovės, asmeninių kompiuterių rinka laikėsi visai neblogai ir iš viso joje buvo parduota 80,9 milijono kompiuterių sistemų.

Rodikliai yra geresni 0,5 procento, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu ir net 18 procentų geresni, nei antrojo 2009-ųjų metų ketvirčio. Ypač didelis augimas internetinių nešiojamųjų nišoje leido augti kelioms kompanijoms, tarp kurių išsiskyrė didžiausias AK gamintojas HP, padidinęs savo rinkos dalį nuo 18,4 % tame pačiame 2008-ųjų ketvirtyje iki 19,9 % per paskutiniuosius tris mėnesius.

Antroje vietoje atsidūrė „Acer“, pirmaujantis nešiojamųjų kompiuterių rinkoje. Bendrais rezultatais (iš viso 15,4 procento rinkos) kompanija aplenkė amerikiečių bendrovę „Dell“, kurios rezultatai lyginant su praėjusiai metais krito 6,7 % ir siekia 12,8 %. Ketvirtoje vietoje – „Lenovo“ su 8,5 procento bendro pyrago, paskui kurią seka „Toshiba“ su 5%. Abi kompanijos sugebėjo pagerinti savo rezultatus daugiau nei 10 %, lyginant su atitinkamu praėjusiųjų metų ketvirčiu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!