Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19584/nuo-sukciu-is-afrikos-nukentejo-gnt-lietuva/spausdinti/

Nuo sukčių iš Afrikos nukentėjo „GNT Lietuva“

Publikuota: 2009-10-16 08:03
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Viena didžiausių Lietuvoje kompiuterinės įrangos tiekėjų bendrovė „GNT Lietuva“ pakliuvo į sukčių pinkles ir patyrė 880 tūkstančių litų nuostolių, rašo „Lietuvos rytas“.

Vasaros pradžioje „GNT Lietuva“ darbuotojai gavo elektroninį laišką. Jo siuntėjas prisistatė vienos Prancūzijos įmonės darbuotoju. Jis domėjosi galimybėmis pirkti įvairios kompiuterinės įrangos ir mobiliojo ryšio telefonų.

Lietuviai kreipėsi į kreditų draudimo bendrovę ir sužinojo, kiek produkcijos galima išsiųsti užsakovams be išankstinio apmokėjimo.

Kauniečiai užsakovams išsiuntė apie 20 produkcijos siuntų, tačiau žadėtų pinigų taip ir negavo. Tuomet „GNT Lietuva“ darbuotojai kreipėsi į Prancūzijos įmonę, kuri neva pirko įvairių gaminių. Ten jie sužinojo, kad ši bendrovė jokių užsakymų lietuviams nepateikė, o elektroninį laišką rašęs žmogus jiems nežinomas.

Šioje šalyje įsikūrusiame krovinių terminale pavyko sužinoti, kad iš Lietuvos atgabentos prekės buvo persiunčiamos į Afrikos šalis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!