Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19324/opera-praso-neskubeti-nutraukti-internet-explorer-bylos/spausdinti/

„Opera“ prašo neskubėti nutraukti „Internet Explorer“ bylos

Publikuota: 2009-09-30 14:37
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Technews.lt

„Opera Software ASA“ išreiškė nuogąstavimus bei paragino Europos Sąjungos antimonopolinius reguliatorius neskubėti visiškai užbaigti „Microsoft“ naršyklių bylos. Pasak „Opera“ kompanijos, prieš viską užbaigiant, reikėtų įsitikinti, kad visoms kompanijoms konkuruoti bus suteiktos vienodos sąlygos.

Europos Komisija visai neseniai pareiškė, kad pasiekė susitarimą su„ Microsoft“ ir užbaigs bylos svarstymą šių metų pabaigoje. Tai taip pat turėtų užbaigti beveik dešimt metų trukusius ginčus tarp „Microsoft“ ir Europos Komisijos, tačiau „Opera“ atstovai prašo neskubėti bei atkreipti dėmesį į jų pastabas.

Kompanijos vyriausiasis technologijų specialistas H. W. Lie teigia, kad susitarimas, kuris įjungus operacinę sistemą išskleis pasirinkimo meniu, yra teigiamas aspektas, tačiau kritikavo sprendimą tai pateikti naršyklės lange. Pasak specialisto, vartotojai šį meniu gali palaikyti eiliniu reklamos puslapiu, kurį tiesiog ignoruos. „Opera“ siūlo naršyklių pasirinkimą pateikti kaip OS aplinkai būdingą meniu, panašiai, kai kaip tai daroma su „Windows“ sistemų atnaujinimais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!