Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/19042/internetu-dazniausiai-perka-bilietus-knygas-ir-zurnalus/spausdinti/

Internetu dažniausiai perka bilietus, knygas ir žurnalus

Publikuota: 2009-09-13 17:31
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Simona Aginskaitė
Inf. šaltinis: LRT.lt

Statistikos departamento duomenimis, internetinės prekybos apimtys Lietuvoje šiais metais augo 2 procentais.

Populiaresnės tapo įvairesnį prekių asortimentą siūlančios elektroninės parduotuvės, tuo metu informacinėmis technologijomis prekiauti tapo mažiau pelninga nei praeitais metais, praneša Lietuvos radijas.

Praėjusiais metais internetinės prekybos paslaugomis naudojosi 4, o šiais – 6 procentai lietuvių. Internetinių parduotuvių atstovai teigia, kad kai kurios jų prekės pigesnės, o per krizę žmonės labiau linkę taupyti ir keisti savo įpročius.

Dažniausiai internete perkami bilietai, knygos ir žurnalai, taip pat dėmesio sulaukia drabužiai, namų apyvokos prekės ir buitinė technika.

Iki šių metų pradžios gerai sekėsi informacinių technologijų parduotuvėms, nes žmonės galėjo naudotis kompiuteriams taikytomis mokesčių lengvatomis, o dabar populiaresni tie prekiautojai, kurie siūlo didesnį prekių asortimentą.

Nepaisant internetinės prekybos augimo, teigiama, kad lietuviai taip apsipirkdami vis dar išleidžia labai nedidelę savo pajamų dalį. Internetinių parduotuvių atstovai sako, kad žmonės per mažai žino apie prekybą internete ir dažnai nepasitiki tokiomis paslaugomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!