Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/18967/zlugus-bms-megapoliui-atsigauna-kiti-pardavejai/spausdinti/

Žlugus „BMS Megapoliui“ atsigauna kiti pardavėjai

Publikuota: 2009-09-09 10:30
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„BMS Megapoliui“ sustabdžius veiklą, jo klientus priglaudę kiti buitinės technikos ir elektronikos tinklai džiaugiasi pagyvėjusia prekyba. Tačiau padidėjo ir nepasitikėjimas – rinka nepasitiki draudikai, bankai, tiekėjai ir bijantys apsigauti partneriai, rašo „Verslo žinios”.

Skaičiuojama, kad „BMS Megapolio“ prekyba šiemet turėjo sudaryti apie 80 mln. Lt. Šiuos pinigus dabar išsidalins konkurentai.

„Natūralu, kad vienam pasitraukus kiti gauna naudos. Kompiuterinės technikos pardavimai „Topo centro“ parduotuvėse šoktelėjo labai smarkiai – apie 30 proc., ypač kyla nešiojamųjų kompiuterių pardavimai“, – pasakoja Aurelijus Rusteika, „Topo centrą“ (TC) valdančios „AG Group“ valdybos pirmininkas.

Pagyvėjimas, anot jo, prasidėjo prieš rugsėjį. Priežastis ne viena – šiek tiek ir pati rinka atsigauna iš to sąstingio, kuris buvo apėmęs, kai buvo panaikinta pajamų mokesčio lengvata kompiuteriams.

Prekybos pagyvėjimą sako pajutusi ir buitinės technikos tinklą valdanti UAB „Elektromarktas“. Tačiau Ruslanas Šaraškinas, bendrovės generalinis direktorius, pabrėžia, jog BMS pasitraukimas turi ne tik šviesiąją pusę. Esą tiekėjų ir kredito draudikų nuotaikos dar labiau subjuro.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!