Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/18219/energetikams-pavyko-pazaboti-ilgapirscius/spausdinti/

Energetikams pavyko pažaboti ilgapirščius

Publikuota: 2009-07-21 13:36
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Nuoseklus „VST“ specialistų darbas kovoje su vagimis davė teigiamų rezultatų. Pirmojo pusmečio duomenys rodo, jog „VST“ aptarnaujamoje teritorijoje vagysčių skaičius sumažėjo.

Akcinė bendrovė „VST“ jau penkerius metus atkakliai kovoja su ilgapirščiais, besigviešiančiais į transformatorinę alyvą ir spalvotuosius metalus. Dėl vagių kaltės gyventojai paliekami be elektros energijos, sutrikdomas įprastas gyvenimo ir darbo ritmas. Į kovą su lengvo uždarbio ieškančiais vagišiais energetikai pasitelkė Kauno technologijos universiteto mokslininkus su kuriais bendradarbiaujant buvo sukurta modifikuota alyva, nepataisomai sugadinanti automobilių variklius, dėl to vagysčių skaičius ženkliai sumažėjo. Tai pat bendrovės specialistai nuolat dirba su policijos pareigūnais, diegia įvairias prevencines priemones.

Nuoseklus „VST“ specialistų darbas davė teigiamų rezultatų. Palyginus šių metų pirmojo pusmečio duomenis su praėjusiųjų - bendras vagysčių skaičius sumažėjo net 21 procentu. Per šių metų pirmąjį pusmetį įvykdytos 75 vagystės, o 2008 – aisiais per tą patį laikotarpį – 95.

Ypač ženkliai pavyko pažaboti spalvotųjų metalo grobstymą, šiemet užfiksuoti 7 atvejai t.y. perpus mažiau nei pernai tuo pačiu metu. 2008 metų pirmąjį pusmetį ilgapirščiai buvo nugvelbę daugiau kaip 2 tonas spalvotųjų metalų, o šiemet - apie 500 kg.

Palyginus su pernai metais, transformatorinės alyvos vagysčių atvejų sumažėjo 26 procentais. Per šešis šių metų mėnesius pavogtos 8,5 tonos transformatorinės alyvos t.y. beveik keturiomis tonomis mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

„Pirmojo šių metų pusmečio duomenys rodo, jog nuoseklus darbas davė teigiamų rezultatų. Šiems rodikliams įtakos turi ir tai, jog pavyko išaiškinti asmenis, vykdžiusius stambaus masto transformatorinės alyvos bei spalvotųjų metalų vagystes Pakruojo Radviliškio, Raseinių, Prienų rajonuose“, - sako akcinės bendrovės „VST“ Vidaus kontrolės tarnybos departamento vadovas Ignas Šulinskas.

Per šešis šių metų mėnesius dėl vagišių kaltės be elektros energijos buvo likę per 300 klientų, pernai tuo pačiu metu - 470. Šių metų sausio – birželio mėnesiais dėl vagysčių patirti bendrovės nuostoliai siekė apie 117 tūkstančių litų t.y. 8 procentais mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Kovojant su transformatorinės alyvos bei spalvotojo metalo vagišiais ypač svarbu būti pilietiškiems: pamačius elektros energijos, kabelių ar alyvos vagystes iš karto pranešti pasitikėjimo telefonu 8 80020204.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!