Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/17226/melagingu-skelbimu-skaicius-padvigubejo/spausdinti/

Melagingų skelbimų skaičius padvigubėjo

Publikuota: 2009-05-22 09:26
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Ekonominei krizei įsisiūbavus, Lietuvos internautai sugalvoja vis išradingesnių būdų, kaip pasipelnyti iš savo tautiečių kišenės. Kaip teigia skelbimų svetainių vadovai, šiuo metu apgaulingų skelbimų skaičius tiesiog didėja aritmetine progresija.

Kaip teigia skelbimų svetainių savininkai šiuo metu žmonės turėtų būti itin būdrus ir nepasikliauti greitu būdu praturtėti ar įsigyti neva kokybišką prekę pusvelčiui.

Melagingų skelbimų skaičius padvigubėjo

„Šiais sunkiais laikais žmonės siekia išnaudoti bent menkiausią galimybę pasipelnyti. Skelbimų lentos – tai puikiausias būdas sužadinti patiklių žmonių apetitą nauju darbo pasiūlymu, lengvu uždarbiu ar tiesiog pigiu pirkiniu. Tačiau, galų gale tai tėra jaukas patikliems žmonėms“, - įspėja nskelbimai.lt projekto vadovas, Kristijonas Malakauskas.

Anot skelbimų svetainės projekto vadovo, žmonės tampa labai patiklūs, todėl kiekvieną kartą perskaičius skelbimą nereikėtų aklai pasitikėti siūlomomis pirkimo ar pardavimo sąlygomis.

Tuo tarpu, Andrius Budrys, administruojantis geriskelbimai.lt svetainę, pastebi, jog vien per paskutinį mėnesį turėjo pašalinti apie pusšimtį fiktyvių skelbimų, kai tuo tarpu praėjusiais metais tokių atvejų vos buvo galima suskaičiuoti ant rankos pirštų.

„Apgaulingų skelbimų skaičius didėja su kiekviena diena. Galima sakyti, kuo mūsų ekonomika greičiau grimzta į dugną – tuo aktyviau reiškiasi virtualūs sukčiai. skelbimai pasitaiko įvairaus pobūdžio: nuo neva pelningo darbo pasiūlymo ar lengvo uždarbio iki raginimo pervesti pinigus į konkrečias sąskaitas su garantija, kad neva tu gausi dar didesnę pinigų sumą atgal. Tačiau, tai tiesiog akių dūmimas.“

Abu pašnekovai sutaria, jog geriausias būdas apsisaugoti nuo apgavysčių – susirasti informacijos apie pardavėją internete ar tiesiog paklausti virtualios bendruomenės nuomonės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!