Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/17129/amd-pozityviai-vertina-intel-skirta-bauda/spausdinti/

AMD pozityviai vertina „Intel“ skirtą baudą

Publikuota: 2009-05-17 15:28
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

AMD pasveikino Europos Komisijos sprendimą jų konkurentams „Intel“ skirti rekordinę 1,06 mlrd. eurų dydžio baudą už neleistinų konkurencijos veiksmų naudojimą. Tai AMD vadina „žingsniu link sveikos konkurencijos procesorių rinkoje“.

Kaip žinia, bauda „Intel“ skirta dėl to, jog įrodyta, kad kompanija mokėjo kompiuterių gamintojams ir vienai mažmeninės prekybos jais bendrovei už tai, jog šios siūlytu tik sistemas su „Intel“ lustais.

„Europos Komisijos nutarimas yra svarbus žingsnis sveikos konkurencijos procesorių rinkoje link. Esame technologijų inovacijų lyderiai ir siekiame, kad palaipsniui rinka iš „Intel“ valdomo pasaulio taptų vartotojų valdoma“, - teigė AMD prezidentas ir vadovas Dirkas Meyeris.

Kol kas „Intel“ tikrai nesiseka įtikinti rinkas reguliuojančių institucijų, kad jos naudojami veiksmai neprasilenkia su įstatymais. Už neleistinus konkurencinius veiksmus 2008 metais Korėjoje bendrovei skirta maždaug 25,4 mln. JAV dolerių atitinkanti bauda. 2005 metais neleistinos konkurencinės taktikos naudojimas pripažintas ir Japonijoje, bet bauda nebuvo skirta.

Tais pačiais metais AMD apskundė „Intel“ veiksmus ir JAV teismams. Nagrinėjimas šioje šalyje planuojamas kitais, 2010 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!