Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1705/patvirtinti-skaitmenines-televizijos-kanalu-naudojimo-konkurso-laimetojai/spausdinti/

Patvirtinti skaitmeninės televizijos kanalų naudojimo konkurso laimėtojai

Publikuota: 2005-07-29 12:07
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skaitmeninės televizijos kanalų naudojimo konkurso laimėtojais patvirtino AB Lietuvos radijo ir televizijos centrą ir AB „Lietuvos telekomas“. Šioms įmonėms bus išduota po vieną leidimą naudoti radijo dažnius (kanalus) skaitmeninės antžeminės televizijos siuntimo tinkluose. Konkurso komisija, kurią sudarė Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos, Susisiekimo ministerijos, Konkurencijos tarybos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, RRT atstovai, sprendimą dėl konkurso laimėtojų priėmė, įvertinusi pareiškėjų technines ir finansines galimybes vykdyti prisiimtus įsipareigojimus, numatomus skaitmeninės antžeminės televizijos tinklų ir paslaugų aprėpties augimo tempus, pareiškėjų patirtį, pateiktus verslo planus, galimas pasekmes konkurencijai transliavimo rinkoje. Konkurse taip pat dalyvavo UAB „Balticum TV“ ir UAB „Baltijos TV“.

Leidimų išdavimas dviems ūkio subjektams užtikrins geresnę konkurenciją teikiant skaitmeninės televizijos paslaugas, greitesnę paslaugų plėtrą ir didesnę naudą paslaugų gavėjams.

Skaitmeninės antžeminės televizijos plėtros planas numato, kad skaitmeninės televizijos transliacijos bus pradėtos: Vilniuje iki 2006 m. birželio 30 d.; penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose iki 2007 m. pabaigos; iki 2009 m. pradžios vieno skaitmeninės TV tinklo aprėptis turės būti ne mažesnė kaip 95 proc. Lietuvos teritorijos.

Kaip yra numatyta Skaitmeninės TV diegimo Lietuvoje modelyje, 2012 m. turėtų būti pradėtas laipsniškas analoginės TV perjungimas į skaitmeninę TV. Vis tik Europos Sąjungos šalyse svarstoma bei diskutuojama dėl galimybės nustatyti visoms šalims vienodą galutinę perėjimo iš analoginės TV į skaitmeninę TV datą – Europos Komisijos Komunikate siūloma 2012 m. galutinai išjungti analoginę TV visose šalyse narėse. Todėl labai svarbu, kad tiek atsakingos valstybės institucijos, tiek rinkos dalyviai laiku įgyvendintų visas priemones, užtikrinančias savalaikį ir sklandų skaitmeninės TV įdiegimą mūsų šalyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!