Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/16909/google-kaltinama-teisiu-i-android-pazeidimu/spausdinti/

„Google“ kaltinama teisių į „Android“ pažeidimu

Publikuota: 2009-05-05 20:05
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kompanija „Google“, o taip pat daugiau kaip keturiasdešimt kitų kompanijų kaltinamos teisių į „Android“ prekės ženklą pažeidimu.

Ieškinys prieš „Google“ ir „Open Handset Alliance“ aljanso dalyvius praėjusią savaitę buvo pateiktas Čikagos teismui. Jo autorius yra Erichas Špechtas, „Android Data Corp.“ kompanijos vadovas.

E. Špechto teigimu, prekės ženklą „Android“ jis užpatentavo maždaug prieš penkerius metus. Kompanija „Google“ bandė užpatentuoti tą patį prekės ženklą 2007 metų spalį, bet jos paraiška nebuvo priimta. Tačiau „Android“ pavadinimu pristatyta „Linux“ pagrindu sukurta portatyviniams įrenginiams skirta operacinė sistema.

Erichas Špechtas reikalauja atsakovų nutraukti neteisėtą prekės ženklo naudojimą ir išmokėti iki 94 milijonų JAV dolerių kompensaciją.

„Google“ atstovai pažymėjo, jog kompanija laiko ieškovo pretenzijas nepagrįstomis ir ketina ginti savo interesus visais įmanomais būdais teisme.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!