Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/16734/apple-pirmojo-ketvircio-pelnas-didesnis-nei-prognozuota/spausdinti/

„Apple“ pirmojo ketvirčio pelnas didesnis nei prognozuota

Publikuota: 2009-04-24 10:20
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Dėl didelių telefonų „iPhone“ ir grotuvų „iPod“ pardavimų kompanijos „Apple“ šių metų pirmojo ketvirčio pelnas buvo didesnis, nei prognozavo Volstrito finansų analitikai, informuoja naujienų agentūra „Reuters“. Tai rodo, kad gana brangūs kompanijos gaminiai populiarūs net ekonominio sunkmečio metu.

„Apple“, nuolat besiremiančiomis konservatyviomis prognozėmis, pirmojo ketvirčio pelno ir pajamų prognozės buvo mažesnės nei vidutinės Volstrito prognozės, tačiau tai neatbaidė investuotojų – trečiadienį pasibaigus biržos darbo laikui kompanijos akcijų kaina buvo pakilusi 3 proc.

„Oppenheimer“ analitiko Yairo Reinerio teigimu, investuotojams nedavė ramybės klausimas, ar pasaulinis ekonomikos nuosmukis paveiks „Apple“, ar visgi kompanija atsilaikys. „Rezultatai rodo, kad „Apple“ ir šis prekės ženklas yra gana tvirti“, – sakė Y. Reineris.

Pirmąjį ketvirtį, nuo tada, kai sušlubavo prezidento Steve’o Jobso sveikata, grynasis pelnas padidėjo iki 1,21 mlrd. dolerių, arba 1,33 dolerio už akciją, palyginus su pernykščiu 1,05 mlrd. dolerių pelnu, arba 1, 16 dolerio už akciją.

„Reuters Estimates“ žiniomis, analitikai prognozavo 1,09 dolerio už akciją pelną.

Antrąjį fiskalinį ketvirtį, kuris baigėsi kovo 28 d., pajamos pakilo 8,7 proc. iki 8,16 mlrd. dolerių ir viršijo Volstrito prognozuotus 7,96 mlrd. dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!