Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/16719/sony-ericsson-patyre-384-mln-usd-nuostoli/spausdinti/

„Sony Ericsson“ patyrė 384 mln. USD nuostolį

Publikuota: 2009-04-23 18:09
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Aidas Jasilionis
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Šiuo metu sunku visiems mobiliojo ryšio įrangos gamintojams, net ir gigantas „Nokia“ patyrė beveik 90% pelno sumažėjimą pirmajame ketvirtyje. Bet „Nokia“ bėdos palyginus su „Sony Ericsson“ atrodo ne tokios ir baisios. Pastaroji kompanija ne tik, kad neuždirbo nė cento, bet patyrė $384 milijonų nuostolį pirmąjį ketvirtį ir planuoja atleisti 2000 savo darbuotojų.

„Sony Ericsson“

„Kaip ir tikėtasi, pirmasis šių metų ketvirtis kompanijai buvo labai sunkus, dėl labai sumažėjusios paklausos pasaulio rinkose,“ - sakė „Sony Ericsson“ prezidentas Dick Komiyama savo pranešime spaudai. „Mes stengiamės prisitaikyti prie gerokai pasikeitusios rinkos realybės ir tikimės kaip galima greičiau vėl susilaukti pelno.“

Tuo tarpu analitikai teigia, kad tokie skaičiai nestebina, po to kai kompanija rodė blogus rodiklius praeitų metų antroje pusėje. „Sony Ericsson“ jau tada prognozavo, kad ateina sunkus metas dėl recesijos pakirstos ekonomikos pasaulyje. Kompanija jau senai buvo kritikuojama, kad tokiu metu visai nekreipia dėmesio į pigiausių telefono aparatų segmentą, o jos prabangūs modeliai kartais kainuoja net dvigubai brangiau, nei „Nokia“ analogai. Ekonominės krizės metu aukštos klasės prabangių telefonų paklausa krenta labai greitai. Vienintelė išimtis matyt būtų „Apple iPhone“, kuris nors ir nepigus, bet muša visus pardavimo rekordus.

„Sony Ericsson“ teigia bandysianti atsigręžti į besivystančias rinkas, tokias kaip Indija ar Kinija, bet analitikai teigia jog kompanija jau praleido savo šansą, ko pasekoje konkurentai pabėgo per toli, kad juos būtų galima lengvai pavyti. Pati kompanija, kaip ir Nokia analitikai, prognozuoja, kad pasaulinė mobiliojo ryšio rinka šiemet sumažės 10%, palyginus su 2008 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!