Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/16416/bankrutuojanti-kompanija-silicon-graphics-parduodama-uz-25-mln-doleriu/spausdinti/

Bankrutuojanti kompanija „Silicon Graphics“ parduodama už 25 mln. dolerių

Publikuota: 2009-04-03 18:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Kompanija „Silicon Graphics“, įgijusi pripažinimą 90 - taisiais kurdama galingas kompiuterinės grafikos apdorojimo sistemas, parduodama už 25 mln. dolerių serverių tiekėjai ir duomenų saugojimo sistemų kompanijai „Rackable Systems“. Tai yra priverstinis „Silicon Graphics“ žingsnis norint apsisaugoti nuo gresiančio bankroto. „Silicon Graphics“ kompanijos skolos viršija pusę milijardo dolerių. „Per kelis paskutinius mėnesius kompanija peržiūrėjo virš 150 potencialių pirkėjų pasiūlymų ir nusprendė, jog „Rackable Systems“ pasiūlymas yra naudingiausias“, – praneša „Associated Press“.

Pardavimo pranešimas buvo paviešintas iškart po to, kai „Silicon Graphics“ antrą kartą per paskutinius trejus metus padavė New York'o teismui peticiją dėl apsaugos nuo bankroto. Šiuo metu viso kompanijos turto kaina yra 390,5 mln. dolerių, o skolų suma siekia 526,5 mln. dolerių. Stambiausi kreditoriai yra „Voltaire“, „Intel Americas“ ir „Qimonda“. „Rackable Systems“ viršija „Silicon Graphics“ kapitalo išlaidas 15 procentų. Sandoris turėtų būti užbaigtas per artimiausias 60 dienų.

2006 metais kompanijos „Silicon Graphics“ prašymas dėl pagalbos nuo bankroto buvo atmestas. Savo prastą dabartinę padėtį kompanija sieja su naujų produktų išleidimo užlaikymu ir labai padidėjusia konkurencija per paskutiniuosius metus. 90 - aisiais „Silicon Graphics“ įgavo pasaulinį pripažinimą dėl serverių, skirtų kompiuterinės grafikos apdorojimui, išleidimo. 1997 metais kompanijos pelnas siekė 3,7 milijardų dolerių, kompanijoje tuo metu dirbo virš 11 tūkst. darbuotojų. Lydima sėkmės, kompanija įsigijo biurą, ęsantį Mountain View, Kalifornijoje už 125 mln. dolerių, kurio vėliau teko atsisakyti. Dabar šis biuras priklauso kompanijai „Google“. Per paskutiniuosius metus kompanijos padėtis labai pablogėjo. Rinkoje pasirodė konkurentai „IBM“, „Hewlett-Packard“, „Dell“, „Sun Microsystems“, tokią pačią ar net geresnę produkciją siūlantys už palankesnę kainą. Praeitą mėnesį kompanijoje dirbo jau tik 1 200 žmonių.

Kompaniją „Silicon Graphics“ 1981 metais įkūrė grupė verslininkų, iš kurių vienas - Jim Clark – buvo ir „Netscape Communications“ įkūrėjas. „Silicon Graphics“ kompiuteriai buvo naudojami kuriant specialiuosius efektus kino filmams „Juros periodo parkas“ ir „Terminatorius 2“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!