Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/16414/facebook-finansu-direktorius-palieka-kompanija/spausdinti/

„Facebook“ finansų direktorius palieka kompaniją

Publikuota: 2009-04-03 13:28
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Antradienį sparčiai augančio socialinio pažinčių tinklo „Facebook“ finansų direktorius Gideon Yu pranešė paliekantis organizaciją. Gideon Yu yra gerai vertinamas Silikono Slėnio veteranas, turintis patirties kompanijose „Google“, „YouTube“ ir „Yahoo“. „Facebook“ nepaaiškino, kodėl Gideon Yu palieka kompaniją, tik atskleidė, jog jau pasamdė darbuotojų paieškos agentūrą, padėsiančią surasti naują vadovą, turintį patirties vadovauti viešai akcijas pardavinėjančiai kompanijai. Buvęs „Facebook“ finansų direktorius Gideon Yu atsisakė komentuoti savo pasitraukimo iš kompanijos priežastis.

2007 m. Gideon Yu padidino „Facebook“ finansavimą, įskaitant ir kompanijos „Microsoft“ investiciją, įvertintą 15 milijardų dolerių. Tačiau Gideon Yu susidūrė su sunkumais bandydamas gauti ekvivalentišką sumą pinigų, reikalingą kylančioms technologijų išlaidoms padengti. Sunkiomis ekonominėmis sąlygomis „Facebook“ dar bandė sukurti ir reklamos verslą.

„Gideon suvaidino svarbų vaidmenį, padėdamas mums siekti finansinės sėkmės, kuriant stiprią finansų grupę ir nustatant svarbiausias mūsų kompanijos finansines operacijas, - sakė „Facebook“ atstovė Brande Barker. - Mes esame dėkingi Gideon Yu už pasiaukojimą kompanijai ir už tai, ko mes dabar siekiame. Nepaisant ekonomikos nuosmukio, mūsų finansinė padėtis yra stipri ir mes esame pasiruošę kitam augimo etapui“.

Paskutinis „Facebook“ atstovės sakinys sukėlė gandų apie kompanijos planus: pvz., blog‘as „Tech Trader“ spėja, kad kompanija „Facebook“ planuoja pirminį viešą akcijų siūlymą (tai reiškia, kad bendrovė pirmą kartą išleis akcijas, skirtas viešam platinimui). Blog‘e taip pat pranešama, kad buvęs „Netscape“ finansų direktorius Peter Currie patarė kam nors užimti vietą, kol bus rastas kitas kompanijos finansų direktorius. Galbūt, siekdama išvengti tolesnių spėliojimų apie savo finansus, „Facebook“ nusprendė atskleisti šiek tiek daugiau informacijos apie savo verslą. Kompanija teigė, kad paskutinį ketvirtį viršijo savo prognozes ir šiemet tikisi 70 proc. padidinti pajamas. Kompanija ką tik baigė penktą iš eilės pelningą ketvirtį pagal EBITDA rodiklį (pelną prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją). „Facebook“ atstovas Larry Yu (jo nesieja giminystės ryšiai su Gideon Yu) teigė, jog kompanijai nereikia gauti daugiau pajamų, kad pasiektų pelningumą, bet, be abejo, apsidžiaugtų tokia galimybe. „Tai tik rodiklis, kuris mus patenkintų“, - kalbėjo jis. Larry Yu teigė, kad artimiausiu metu „Facebook“ neplanuoja pirminio viešo akcijų siūlymo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!