Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/16387/finansiniu-machinaciju-skaicius-internete-isaugo-trecdaliu/spausdinti/

Finansinių machinacijų skaičius internete išaugo trečdaliu

Publikuota: 2009-04-02 18:26
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Skundų dėl internetinių nusikaltimų centras „ICCC“ (Internet Crime Complaint Center) paskaičiavo, jog praeitais metais finansinių nusikaltimų, įvykdytų internete, skaičius žymiai išaugo.

Per 2008 metus organizacija „ICCC“ gavo 257 tūkstančius pareiškimų dėl sukčiavimų ir elektroninių nusikaltimų. Tai yra 33 procentais daugiau nei 2007 metais, kai interneto vartotojai pranešė apie 207 tūkstančius tinkle įvykdytų machinacijų. Bendras finansinis nuostolis pagal pernai metų nusiskundimus pasiekė 265 milijonų dolerių, o tai yra 25 milijonais dolerių daugiau, nei 2007 metais.

Finansinių machinacijų skaičius internete išaugo trečdaliu

Maždaug kas trečias skundas, atsiųstas „ICCC“ organizacijai 2008 metais, yra dėl suteiktų paslaugų neapmokėjimo arba internetu įsigytų prekių negavimo. Be to, užfiksuotas žymiai didesnis skaičius sukčiavimų internetiniuose aukcionuose, su banko kortelėmis ir vertybiniais popieriais. Pagal „ICCC“ duomenis, vyrai atiduoda tinkle esantiems sukčiams 1,7 karto daugiau pinigų, nei moterys. Daugeliu atveju kibernusikaltėliai susiranda savo aukas spamo (internetinių šiukšlių) pagalba.

Specialistų teigimu, šiais metais sukčiavimo internete skaičius turėtų dar labiau išaugti. Tai susiję su pasauline ekonomine krize ir masiniu žmonių atleidimu iš darbo: netekę darbo asmenys dažniau priima abejotinus pasiūlymus ir mažiau atsižvelgia į saugumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!