Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/16295/nvidia-pateike-ieskini-pries-intel/spausdinti/

„nVidia“ pateikė ieškinį prieš „Intel“

Publikuota: 2009-03-28 20:09
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Technews.lt

Situacija, kurioje dalyvauja vieni iš didžiausių IT pramonės atstovų, darosi vis įdomesnė. Galbūt jūs pamenate, kad praėjusį mėnesį „Intel“ pateikė ieškinį prieš „nVidia“ dėl pažeistos lustų licencijavimo sutarties. „nVidia“ mano, kad sutartis su „Intel“ leidžia gaminti lustus skirtus „Intel“ centriniams procesoriams, kurie naudoja integruotą atminties valdikį (kaip „Core i7“), bet „Intel“ su tuo nesutinka.

Pasirodo, kad kompanija atsako tuo pačiu – „nVidia“ sako, kad pateikė ieškinį prieš „Intel“, kuriame tvirtina, jog „Intel“ pažeidė ankščiau minėtos licencijos sutarties sąlygas mėgindama sustabdyti kompanijai gaminti „Core i7“ procesoriams skirtus lustus. Ir įdomiausia dalis: „nVidia“ įspėja, jog nutrauks sutartį su „Intel“, kuri pastarajai kompanija leidžia naudotis savo profilio patentais.

Spaudos pranešime rašoma, kad „Intel“ šiuo metu naudoja „nVidia“ sukurtas 3D, GPU ir kitus patentus pagal 2004 metais pasirašytą lustų licencijavimo sutartį. Taigi, jei „nVidia“ laimėtų, gali būti, kad „Intel“ kiltų problemų su integruotų GPU pardavimu, o ką jau bekalbėti apie artėjantį grafikos procesorių „Larrabee“, nes „nVidia“ už savo patentus galėtų paprašyti nemenkos sumelės.

Šis karas labai primena esamą trintį tarp „Intel“ bei AMD, kurios taip pat yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartis. „Intel“ mano, jog AMD pažeidė susitarimą perleisdama gamybą į kitų gamintojų rankas, apie ką mes esame rašę, tačiau AMD teigia, kad taip norima tiesiog nutraukti esamą sutartį, nors tai būtų tvirtas pagrindas panaikinti „Intel“ naudojamas licencines technologijas iš AMD. Galime priminti, kad „Intel“ šiuo metu naudoja AMD x86-64 technologiją bemaž visuose savo gaminamuose procesoriuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!