Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/15973/micron-siekia-perimti-taivanio-atminties-gamintojus/spausdinti/

„Micron“ siekia perimti Taivanio atminties gamintojus

Publikuota: 2009-03-09 07:22
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Kompanija „Micron“ nusitaikė į visus Taivanio atminties gamintojus iškart. Ji siekia iš šios šalies vyriausybės perimti bendrovės „Taiwan Memory“ valdymą, žinoma, - ne už ačiū.

„Taiwan Memory“ atsirado tuomet, kai imtasi nuo bankroto gelbėti sunkius laikus išgyvenančius Taivanio atminties gamintojus. Jie buvo sujungti į vientisą įmonę, kurią parėmė ir valdo vyriausybė.

Pristatytame pasiūlyme „Micron“ siūlo mainais į šalies atminties gamintojų valdymą įkurti Taivanyje tyrimų centrą ir perkelti vos ne visą savo gamybą į jį, kitur paliekant tik tyrimų centrus. Žinoma, mainais „Micron“ tikisi savo dalies „Taiwan Memory“ akcijų ir pelno.

Anksčiau buvo plačiai kalbama apie tai, jog žengti į negerumų kamuojamą Taivanio atminties rinką gali ir „Elpida“, kuri ne va planavo perimti tris iš sunkumus patiriančių bendrovių - „Rexchip Electronics“, 2ProMOS Technologies“ ir „Powerchip Semiconductor“. Bet visgi nieko rimtesnio iš šios kompanijos pusės kol kas negirdėti.

Pasirodė ir gandas, kad „Micron“ pasiūlyme Taivaniui esama neskelbiamos sąlygos į „Taiwan Memory“ investuoti net 2 milijardus JAV dolerių. Tai, žinoma, padidintų jo patrauklumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!