Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/15822/intel-ir-tsmc-ruosiasi-paskelbti-apie-bendradarbiavima/spausdinti/

„Intel“ ir TSMC ruošiasi paskelbti apie bendradarbiavimą

Publikuota: 2009-03-01 13:00
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Technews.lt

Ko gali norėti didžiausias pasaulyje puslaidininkių gamintojas iš didžiausio nepriklausomo Taivano puslaidininkių gamintojo? „TechReport“ praneša, kad šį tą apie tai žino. „Intel“ jiems atsiuntė laišką, kuriame rašoma, jog greitai kompanijos paskelbs pranešimą apie galimą bendradarbiavimą. „Intel“ atstovai Anadas Čendrašekeris (Anand Chandrashekar) ir Šonas Malūnis (Sean Maloney) kalbėsis su TSMC žmonėmis - Riku Tsai (Ricku Tsai) ir Džeisonu Čenas (Jason Chen) susitikime, kuris įvyks kovo antrą dieną.

Tiesa, jokių tikslių detalių „TechReport“ nesužinojo, tačiau spėja, kad tai gali būti susiję su artėjančiu „Larrabee“ pavieniu grafiniu procesoriumi. Galimas daiktas, kad „Intel“ ruošiasi įžengti į rinką, kur kol kas karaliauja „Nvidia“ ir AMD, bei paseks jų pėdomis ir gamybą perleis TSMC. Kita vertus, „Intel“ jau turi ganėtinai milžiniškus savus gamybos išteklius, todėl galbūt galėtų patys gaminti „Larrabee“.

Pasak „DigiTimes“, apie ką esame rašę ir mes, ekonominis nuosmukis smogs ir TSMC, kurie pirmą kartą per dvidešimt metų dirbo nuostolingai, kai praėjusio ketvirčio pajamos buvo mažesnės net 30%, nei įprastai. Nors ir „Intel“ nevisiškai gerai sekasi, tačiau galbūt kompanija pasinaudos šia situacija kaip galimybe su grupe bendradarbiauti kitaip – galbūt įsigyti dalį jos? Bet gali būti ir blogiau – viskas pasibaigs visiškai neįdomiai. Ilgai laukti nereikės, greitai viską sužinosime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!