Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/15246/biuro-masinos-perdave-dali-verslo-biuro-pasauliui/spausdinti/

„Biuro mašinos“ perdavė dalį verslo „Biuro pasauliui“

Publikuota: 2009-01-26 17:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Biuro mašinos, UAB

Lietuvos verslas sunkmečiu suskubo gryninti veiklos sritis. Būtent toks tikslas susodino vilniškių bendrovių „Biuro mašinos“ ir „Biuro pasaulis“ įmonių vadovus prie derybų stalo. Pirmieji nusprendė koncentruotis tik į pagrindinę veiklą – biuro įrenginių nuomą ir atsisakyti mažiau pelningų paslaugų, o antriesiems tiko pasiūlymas praplėsti turimų prekių ir paslaugų spektrą.

Visoje šalyje veikianti spausdinimo, kopijavimo ir vokavimo sprendimų UAB „Biuro mašinos“ iki šiol Lietuvoje atstovavo Lenkijos kompaniją „Opus“ ir tiekė jos laminavimo, įrišimo, įspaudų dėjimo bei dokumentų naikinimo įrangą. Dabar atstovauti „Opus“ ėmėsi raštinės ir biuro reikmenų prekybos UAB „Biuro pasaulis“.

„Biuro mašinų“ vadovai teigia supratę, kad norint, jog „Opus“ įrengimų pardavimai neštų pageidaujamą pelną, reikia skirti daugiau dėmesio rinkodarai ir vadybininkų ugdymui. Tačiau tuomet dalį laiko ir pastangų tektų atimti iš pagrindinės įmonės veiklos – biurui skirtų daugiafunkcinių įrenginių prekybos ir nuomos.

Sėkmingu atstovo pasikeitimu yra patenkinti ir „Opus“ vadovai, mat anksčiau, į kitą veiklos sritį besiorientuojančios „Biuro mašinos“, nesiūlė Lietuvos rinkai viso „Opus“ gaminamos raštinės įrangos spektro. Atstovavimo teisę perėmusio „Biuro pasaulio“ klientai – įvairaus dydžio šalies įmonės, organizacijos, privatūs asmenys, kuriems siūlomi ne tik raštinės reikmenys, bet ir papildomos prekės bei paslaugos – nuo kavos ar pieštukų iki kompiuterio ar baldų.

„Mūsų veiklos ir prekybos centrų principas – pasiūlyti visas biurui ar namų darbo kabinetui reikalingas prekes. Anksčiau tik prekiavome „Opus“ produkcija, tačiau nebūdami atstovais nesiūlėme gausesnio įrangos pasirinkimo ar papildomų medžiagų, pvz., minkštų ir kietų įrišimo viršelių, logotipų įspaudimui skirtų mašinų. Gausesnis paslaugų ar prekių asortimentas išlaiko klientą, kuris, ieškodamas reikalingų prekių, nenuklysta pas kitus pardavėjus. Pastebime, kad Lietuvos verslas, besiverždamas diržus, noriai naudojasi galimybe viską įsigyti iš vienų rankų“, – sako Artūras Tuminas, „Biuro pasaulio“ generalinis direktorius.

„Biuro mašinos“ kitai įmonei perdavė ne tik atstovavimo teisę, turėtą įrangą ir sandėlį, bet ir nuolatinius „Opus“ klientus. Taip „Biuro pasaulis“ pagausino savo klientų būrį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!