Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1524/bites-edge-rysys-net-90-proc-salies-verslininku/spausdinti/

„Bitės“ EDGE ryšys - net 90 proc. šalies verslininkų

Publikuota: 2005-07-04 14:57
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė GSM“ sparčiausiu Lietuvoje mobiliojo duomenų perdavimo ryšiu EDGE nuo liepos padengė dvigubai daugiau šalies miestų, - jų skaičius jau pasiekė 27. Skaičiuojama, kad triskart greitesniu nei GPRS ryšiu galės naudotis beveik 2 mln. šalies gyventojų arba apie 90 proc. visų Lietuvos verslininkų.

„Po šio plėtros etapo sparčiausiu mobiliuoju duomenų perdavimu galės naudotis beveik visi šalies verslininkai. Mes jiems siūlome galimybę auginti savo verslą užtikrindami, kad jų darbas už biuro ribų būtų toks pat efektyvus, kaip ir dirbant įprastoje darbo vietoje“, - sakė „Bitės GSM“ generalinio direktoriaus pavaduotojas verslui Darius Montvila. Anot jo, Lietuvos mobiliojo interneto rinkoje jau įvyko naudojimosi lūžis – mobilusis internetas tapo kasdieniu verslo įrankiu, todėl šiuo metu svarbiausia yra užtikrinti išskirtinę ryšio kokybę.

„Mūsų paslaugų aktualumą įrodo ir tas faktas, kad „Bitės“ mobiliojo darbo paketą renkasi ir kitų operatorių klientai“, - sakė D.Montvila. Bendrovės duomenimis, jau dabar jie sudaro apie ketvirtadalį paslaugos vartotojų. Birželio mėnesį analogišką paslaugą „Bitė“ pristatė ir privatiems klientams.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, „Bitės“ tinklu besinaudojančių verslo klientų rinkos dalis pirmąjį 2005 metų ketvirtį pasiekė 40,5 procento.

2003 metų pabaigoje „Bitė“ buvo viena iš pirmųjų telekomunikacijų operatorių Europoje, įdiegusių sparčiausią šalyje mobiliojo duomenų perdavimo EDGE technologiją. Iš pradžių sparčiausiu Lietuvoje ryšiu buvo galima naudotis Vilniuje ir Kaune, po to – Šiauliuose, Panevėžyje ir pajūrio miestuose, o nuo 2005 m. balandžio – Druskininkuose, Alytuje ir Marijampolėje. Pasak D.Montvilos, šiuo metu prisijungti prie mobiliojo interneto naudojant EDGE technologiją galima praktiškai visuose didžiuosiuose rajonų centruose ir jų apylinkėse – Utenoje, Ukmergėje, Jonavoje, Tauragėje ir kitur.

Miestai, kuriuose galima naudotis EDGE ryšiu:

Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Marijampolė, Druskininkai, Alytus, Šiauliai, Panevėžys, Palanga, Šventoji, Nida, Juodkrantė, Kretinga, Gargždai, Utena, Biržai, Rokiškis, Šilutė, Elektrėnai, Vievis, Trakai, Jonava, Šakiai, Visaginas, Tauragė, Kėdainiai, Ukmergė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!