Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1492/mobiliojo-rysio-operatoriaus-tele2-pergale-teisme/spausdinti/

Mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ pergalė teisme

Publikuota: 2005-06-29 08:45
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas TELE2, UAB

Vakar (birželio 28 d.) Vilniaus Apygardos teismas paskelbė sprendimą, kuriuo visiškai patenkino mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ pareikštus reikalavimus bei atmetė nepagrįstas UAB „Oribasas“ pretenzijas. Teismo procesas prieš bendrovę, siekusią užmokesčio už neva trumposiomis žinutėmis suteiktas informacines-pramogines paslaugas „Tele2“ vartotojams, tęsėsi beveik dvejus metus.

Kompanijos vadovai teigia esantys įsitikinę, kad kitoks sprendimas ir negalėjo būti priimtas, nes visi įrodymai byloja apie nesąžiningus veiksmus siunčiant žinutes.

Bendrovė „Oribasas” reikalavo sumokėti už padidinto tarifo trumpąsias žinutes arba, kitaip tariant, už suteiktą papildomą paslaugą „Tele2“ vartotojams. Tačiau „Tele2“ atlikus vidinį tarnybinį patikrinimą buvo nustatyta, kad žinutės buvo siunčiamos apmokestinant įprastu tarifu ir jokios papildomos paslaugos „Tele2“ vartotojams suteiktos nebuvo, todėl mobiliojo ryšio operatorius atsisakė apmokėti sąskaitas bei pateikė pretenzijas teismui grąžinti jau sumokėtas sumas.

Kaip sakė kompanijos „Tele2“ teisininkas Tadas Bukauskas, tai labai svarbi byla. Taigi teismas pilnai ištyręs faktines bylos aplinkybes pagrįstai konstatavo, kad bendrovė „Tele2“ turi teisę susigrąžinti be pagrindo sumokėtus pinigus. „Esame įsitikinę, kad šios dienos teismo sprendimas teisingas. Teismas analizavo ne tik teisinius, tačiau ir itin sudėtingus techninius bylos aspektus, visi bylos įrodymai buvo ištirti itin nuodugniai, dėl to teismo procesas ir užsitęsė dvejus metus. Tinkamai įvertinus visas aplinkybes ir buvo priimtas šis sprendimas“, - teigė T. Bukauskas.

Tuo tarpu mobiliojo ryšio paslaugas teikiančios kompanijos „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis labai džiaugiasi, kad teisybė nugalėjo ir kad šalies teisminė institucija efektyviai atliko savo pareigą – apgynė nekaltųjų interesus bei nubaudė kaltuosius. „Pastaruoju metu pastebime tendenciją, kad bendrovės, kurioms sekasi sėkmingai dirbti rinkoje, turi būti ypač budrios ir akylos, nes atsiranda vis daugiau tokių, kurie nori pinigus išvilioti apgaulės būdu. Kompanija „Tele2“ sėkmingai plėsdama savo tinklą rinkoje budriai seka kiekvieną žingsnį ir tikisi ateityje išvengti panašių susidūrimų su nesąžiningais verslininkais“, - kalbėjo generalinis direktorius P. Masiulis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!