Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1475/bite-gsm-tampa-bite-lietuva/spausdinti/

„Bitė GSM“ tampa „BITĖ Lietuva“

Publikuota: 2005-06-27 10:25
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovė UAB „Bitė GSM“ keičia pavadinimą ir Lietuvoje veiks kaip UAB „BITĖ Lietuva“. Įregistruotas ir naujas pavadinimas Latvijoje – šiemet šioje šalyje įsteigta bendrovės dukterinė įmonė nuo birželio 7 dienos vadinasi SIA „BITE Latvija“. Be to, iki 1 mln. 602 tūkst. latų padidintas įstatinis SIA „BITE Latvija“ kapitalas. UAB „BITĖ Lietuva“ ir SIA „BITE Latvija“ vykdys integruotą veiklą kaip BITĖS grupės bendrovės.

„Plėsdami veiklą, siekiame būti atpažįstami kaip tarptautinė, Lietuvoje ir Latvijoje veikianti bendrovė. Be to, pradėjome didinti įstatinį bendrovės „BITE Latvija“ kapitalą tam, kad galėtume sėkmingai aptarnauti būsimus mūsų klientus Latvijoje“, - sakė BITĖS grupės generalinis direktorius Jesper Theill Eriksen. Jo teigimu, naujasis pavadinimas geriau atspindi ir bendrovės veiklą, kadangi BITĖ teikia ne vien mobiliojo ryšio (GSM), bet ir interneto, mobiliojo duomenų perdavimo bei kitas paslaugas.

Birželio 20 dieną bendrovės „BITE Latvija“ įstatinis kapitalas buvo padidintas nuo 2 tūkst. iki 1 mln. 602 tūkst. latų. Šios akcijų emisijos kaina – 5,65 mln. latų. Bendrovei plečiant veiklą ir paslaugas Latvijoje, „BITE Latvija“ įstatinis kapitalas bus didinamas ir ateityje.

Pasak J.T.Eriksen, Latvijos rinkoje bendrovei įsitvirtinti padės aukšta paslaugų ir klientų aptarnavimo kokybė už patrauklią kainą. „Įžengdami į Latvijos rinką, pasitelksime visas sukauptas žinias, todėl tikime, kad mūsų sėkmingas startas bus naudingas ir visos Latvijos mobiliojo ryšio vartotojams“, - teigė J.T.Eriksen.

Šių metų kovo pabaigoje bendrovė laimėjo GSM/UMTS mobiliojo ryšio operatoriaus licenciją Latvijoje. Per pirmąjį šių metų ketvirtį BITĖS pajamos siekė 105,7 mln. litų. Per tą patį laikotarpį bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą (EBITDA) siekė 19,8 mln. litų. Gegužės mėnesį bendrovės tinklu besinaudojančių klientų skaičius viršijo milijoną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!