Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/14484/pagrindiniu-ploksciu-rinkai-pranasaujama-krize/spausdinti/

Pagrindinių plokščių rinkai pranašaujama krizė

Publikuota: 2008-12-07 16:40
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Investicijų banko „Goldman Sachs“ specialistų teigimu, pasaulinis ekonomikos sąstingis jau padarė didelę įtaką IT rinkai ir lems didelius pokyčius joje artimiausiu metu. Jo specialistai įspėja apie artėjantį atokvėpį, kuris veikiausiai neapleis šios srities visus artimiausius metus.

Štai pagrindinių plokščių staliniams kompiuteriams pardavimai per paskutinį šių metų ketvirtį veikiausiai bus 15 procentų mažesni nei prieš metus, o 2009 turėtų būti dar kuklesni. Jei tokia prognozė pasitvirtins, situacija šių pagrindinių plokščių rinkoje taps panaši į 2001 metų padėtį, kuomet keletas stambių jos dalyvių vos nežlugo.

Žinoma, pagrindinių plokščių staliniams kompiuteriams pardavimų kritimą lemia ir nešiojamųjų populiarėjimas. Pirkėjai vis mieliau renkasi mobilias sistemas ir atsisako po stalu burzgiančių dėžių. O kur dar intensyvi konkurencija, kuomet smulkesni gamintojai kovoja dėl pirkėjų dėmesio kainomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!