Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1445/hp-pardave-per-1-milijona-tarnybiniu-stociu-su-linux-operacine-sistema/spausdinti/

HP pardavė per 1 milijoną tarnybinių stočių su „Linux“ operacine sistema

Publikuota: 2005-06-21 12:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Pasaulinė IT sprendimų kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) paskelbė, kad nuo 1998 metų pardavė daugiau kaip 1 milijoną tarnybinių stočių su „Linux“ operacine sistema. Tai – net 45 proc. daugiau nei bet kuri kita IT įrangą parduodanti bendrovė.

„Lietuvos rinkoje irgi jaučiamas didėjantis susidomėjimas tarnybinėmis stotimis, veikiančiomis „Linux“ operacinės sistemos pagrindu. Mūsų, kaip šios srities lyderės, tikslas – pateikti klientams kuo platesnį pasirinkimą, kuris tenkintų visus jų poreikius“, - sakė Vladimiras Silkovas, HP „ProLiant“ tarnybinių stočių pardavimų vadovas Baltijos šalyse.

HP jau 29 pastaruosius ketvirčius pasaulinėje rinkoje pirmauja pagal „Linux“ tarnybinių stočių pardavimą. 2005 m. pirmąjį ketvirtį HP augo 2,5 proc. greičiau nei pati rinka. Kompanija pardavė net apie 10 kartų daugiau „Linux“ tarnybinių stočių nei „Sun“, beveik 8 proc. aplenkė IBM pagal ketvirčio pajamas, o „Dell“ – tiek pagal parduotus vienetus, tiek pagal pajamas.

„Skaičiai nemeluoja. Klientai neabejotinai renkasi HP, kaip patikimą partnerį integruojant „Linux“ ir atviro kodo sprendimus“, – sakė Martinas Finkas, HP Atviro kodo ir „Linux“ viceprezidentas ir generalinis direktorius.

HP nuolat vysto ir diegia „Linux“ ir atviro kodo inovacijas tokiose svarbiausiose srityse, kaip „blade“ tipo tarnybinių stočių sprendimai, stacionarūs ir nešiojami kompiuteriai, verslo tarnybinės stotys, virtualizacija ir plataus vartojimo prietaisai. Siekdama optimaliai pritaikyti atviro kodo ir „Linux“ pasiūlymus, HP iš pradžių testuoja juos kompanijos viduje. Tokiu būdu HP klientams gali pasiūlyti itin profesionalias konsultacijas planuojant ir diegiant „Linux“ produktus bei praktines programas jų informacijos centrams.

Pasaulinės IT rinkos tyrimų ir analizės bendrovės IDC duomenimis, HP yra pasaulinės tarnybinių stočių rinkos lyderė, jau 12 ketvirtį iš eilės pirmaujanti pagal parduodamų stočių kiekį. 2005 m. pirmąjį ketvirtį jos turima pasaulinės rinkos dalis siekė 30,4 procentus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!