Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/14449/teo-pripazinta-skaidriausia-vilniaus-vertybiniu-popieriu-birzos-bendrove/spausdinti/

TEO pripažinta skaidriausia Vilniaus vertybinių popierių biržos bendrove

Publikuota: 2008-12-04 18:22
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Integruotų telekomunikacijų, IT ir TV paslaugų teikėja TEO LT, AB (toliau – TEO) OMX Vilniaus, Rygos ir Talino vertybinių popierių biržų rengiamuose apdovanojimuose buvo pripažinta skaidriausia ir geriausiai informaciją rinkai teikiančia bendrove Lietuvoje.

Trečiadienį Vilniuje vykusios apdovanojimo ceremonijos metu TEO buvo pripažinta viena geriausių informaciją rinkai teikusia biržos bendrove Baltijos šalyse bei viena geriausių metinių ataskaitų rengėjų.

TEO Finansų tarnybos vadovo Jan-Erik Elseriuso teigimu, ekonominio sunkmečio laikotarpiu skaidrumas ir atvirumas investuotojams yra ypač svarbus. „Nuo pat listingavimo 2000-aisiais metais pradžios siekėme būti kuo atviresni tiek stambiesiems, tiek smulkiesiems investuotojams ir džiaugiamės, kad iki šiol pavyksta išlikti šios srities lyderiais“, - sakė J.-E. Elseriusas.

Vilniaus, Rygos ir Talino biržose listinguojamas bendroves vertino nepriklausomo eksperto Geoffrey Mazullo, ne pelno organizacijos „East West Management Institute“ programos „Partners for Financial Stability“ vadovo, vadovaujama komisija. Nugalėtojai buvo renkami pagal aiškiai nustatytus, apibrėžtus ir lengvai išmatuojamus kriterijus - viešai skelbiamas bendrovių metų ir periodines ataskaitas, pranešimus apie esminius įvykius, įmonių interneto tinklalapius bei investuotojų nuomonę.

2006 ir 2007 metais OMX Baltijos šalių vertybinių popierių biržų rengtuose apdovanojimuose TEO du kartus buvo pripažinta skaidriausia bendrove Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

Tarptautinis ryšių su investuotojais profesionalams skirtas žurnalas „IR Magazine“ šių metų spalį jau penktą kartą iš eilės pripažino TEO geriausiai ryšius su investuotojais palaikančia Lietuvos bendrove.

Daugiau nei 15 tūkst. akcininkų turinti TEO yra viena didžiausių oficialiajame Vilniaus vertybinių popierių biržos sąraše esanti bendrovė. TEO yra vienintelė Lietuvos įmonė, kurios akcijos yra įtrauktos į Londono vertybinių popierių biržos oficialųjį sąrašą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!