Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/14441/nokia-pereme-symbian-limited/spausdinti/

„Nokia“ perėmė „Symbian Limited“

Publikuota: 2008-12-04 16:03
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Rokas Kirlys
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

„Nokia“ spaudai pranešė apie sėkmingą sandorio, dėl „Symbian Limited“ kompanijos perėmimo, sudarymo. Visos „Nokia“ kompanijos keliamos sąlygos perimant „Symbian Ltd.“ buvo patenkintos ir „Nokia“ perėmė daugiau nei 99.9% kompanijos akcijų, kurių dar neturėjo. Tai gi „Nokia“ tapo vienvalde „Symbian“ valdytoja.

Pinigai

„Symbian“ yra programinę įrangą kurianti kompanija, kuri išvystė ir licencijavo Symbian OS – vieną iš lyderiaujančių atvirų operacinių sistemų, skirtų išmaniesiems telefonams.

Derybų pabaiga ir sutarties sudarymas esminis žingsnis iki „Symbian Foundation“ įkūrimo, apie kurį buvo pranešta 2008 metų birželio 24 dieną. Šį fondą „Nokia“ planuoja kurti kartu su „AT&T“, „LG Electronics“, „Motorola“, „NTT DOCOMO“, „Samsung“, „Sony Ericsson“, „ST-NXP Wireless“, „Texas Instruments“ ir „Vodafone“ kompanijomis.

Fondo nariai išvengs papildomų mokesčių „Symbian“ programinės įrangos naudojimui. „Nokia“ paskelbė, jog nuo 2009 metų vasario 1 dienos visi „Symbian Ltd.“ darbuotojai oficialiai taps „Nokia“ darbuotojais ir dirbs prie pirmosios jungtinės, kitais metais planuojamos išleisti „Symbian Foundation“ programinės įrangos, be to iki 2010 metų birželio „Nokia“ tikisi pristatyti visiškai naują mobiliąją platformą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!