Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1405/tarnybiniu-stociu-rinkoje-nuo-siol-vienas-lyderis/spausdinti/

Tarnybinių stočių rinkoje nuo šiol – vienas lyderis

Publikuota: 2005-06-15 16:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Pasaulinė IT sprendimų kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) jau 12 ketvirtį iš eilės pirmauja pagal parduodamų tarnybinių stočių kiekį. 2005 m. pirmąjį ketvirtį jos turima pasaulinės rinkos dalis siekė 30,4 procentus. Tuo tarpu pagal pajamas HP pirmą vietą dalinasi su IBM. Šiuos duomenis pateikė pasaulinė IT rinkos tyrimų ir analizės bendrovė IDC.

„Naujausi rezultatai atskleidžia, kad mūsų strategija pasiteisina. Vartotojai įvertina pažangius sprendimus ir palankų kainos bei kokybės santykį, todėl dažniausiai renkasi HP produktus“, - sakė Markas Hudsonas, HP viceprezidentas, vadovaujantis duomenų saugojimo bei tarnybinių stočių rinkodaros padaliniui. Pasak jo, HP planuoja dar labiau padidinti rinkos dalį greičiausiai besiplečiančiuose sektoriuose, keldama siūlomų sprendimų įvairovę ir kokybę.

Remiantis IDC tyrimu, bendros visų gamintojų pajamos už parduotas tarnybines stotis pirmąjį šių metų ketvirtį viršijo 12 mlrd. JAV dolerių. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2004-aisiais, jos išaugo 5,3 procentais. HP augimas pralenkė vidurkį ir siekė 8,8 proc., o IBM - tik 0,5 procento.

Vladimiro Silkovo, HP tarnybinių stočių padalinio vadovo Baltijos šalyse, teigimu, HP užimama tarnybinių stočių rinkos dalis Baltijos šalyse yra didesnė už pasaulinę. Jo duomenimis, daugiau nei pusė Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje parduodamų serverių šiuo metu yra pagaminti HP.

IDC duomenimis, HP jau ilgą laiką pirmauja pagal parduodamų tarnybinių stočių skaičių ir pajamas sparčiausiai augančiuose sektoriuose – „blade“, x86 ir „Intel® Itanium® 2“ EPIC architektūros.

Be to, bendrovė išlaiko lyderės poziciją pagal pajamas iš trijų pagrindinių – „Windows“, „Linux“ ir „UNIX®“ – operacinių sistemų, kurios įdiegtos beveik 95 proc. visų pasaulyje parduodamų tarnybinių stočių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!