Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1323/ibm-on-demand-pagal-poreikius-sprendimas-roland-garros-cempionatui/spausdinti/

IBM „on demand“ (pagal poreikius) sprendimas „Roland Garros“ čempionatui

Publikuota: 2005-06-04 10:52
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Per dvidešimt IBM bendradarbiavimo su „Roland Garros“ turnyro organizatoriumi – Prancūzijos Teniso Federacija – metų dėmesys inovacijoms išliko pagrindiniu prioritetu.

Šių metų IBM „on demand“ (pagal poreikius) sprendimas čempionatui apima IBM programinę įrangą, tarnybines stotis ir paslaugas. Šis sprendimas – tai pagalba organizatoriams pradedant kamuoliuko padavimo greičio bei rezultatų skaičiavimais ir baigiant statistikos pateikimu diktoriams visame pasaulyje „realiu laiku“ veikiančio sprendimo dėka bei per oficialų internetinį tinklapį: www.rolandgarros.com.

Be to, dėl didelių logistikos apimčių, turnyro organizatoriams reikalingas ypatingas tikslumas komandų ir įrangos vadybai. Bevielis sprendimas su RFID („Radio Frequency Identification“) ir bevielėmis technologijomis padeda tiksliai valdyti tiek įrangos, tiek personalo resursus.

Tačiau jei grįžtume į 1985 metus, galėtume palyginti kaip smarkiai per tuos metus pasikeitė IT sprendimai. Prieš dvidešimt metų IBM čempionatui pateikė 30 personalinių kompiuterių ir spausdintuvų, kurie buvo skirti prizų fondo vadybai, bilietų leidybai ir rezultatų pateikimui. Tais metais trijų žmonių komanda aptarnavo visą prestižinį „French Open“ čempionatą. Kai arbitras paskelbdavo rezultatą, technikas išraižydavo jį naudodamasis to meto IBM PC/XT personaliniu kompiuteriu su grafine korta.

„Roland Garros“ yra vienas didžiausių pasaulyje sporto renginių, kurį pernai metais Paryžiuje aplankė daugiau nei 415 000 žiūrovų. Tuo tarpu, kiti 2,9 mln. žmonių 186 pasaulio šalyse "virtualiai" aplankė „Roland Garros“ per internetinį tinklapį, kurį sukūrė ir aptarnavo IBM kompanija.

Šių metų IBM sprendimą sudaro „eServer i5“ tarnybinės stotys su „Linux“ ir “Windows Integration”. Rezultatų sistemos platforma - tai IBM „eServer i5 520“ tarnybinė stotis ir „SLES 8 Linux“: sistemos bandomieji tinklapiai realizuoti atskirose „Linux“ particijose (LPAR's), o produktinė svetainė – per specialų IXA pajungimą prijungtoje „xSeries“ sistemoje, veikiančioje taip pat su „Linux“. IBM technologijos piko metu operatyviai išskirsto darbo krūvį „xSeries“ tarnybinėms stotims veikiančioms su „Linux“ operacine sistema, o rezultatai teniso sirgaliams yra pateikiami RolandGarros.com tinklapyje. Sprendime dar yra naudojama IBM „WebSphere Business Integration Event Broker“ programinė įranga, kuri lankytojams garantuoja pastovų ryšį bei operatyvų informacijos pateikimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!