Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/12331/populiareja-spartesniu-ir-spalviniu-daugiafunkciniu-aparatu-nuoma/spausdinti/

Populiarėja spartesnių ir spalvinių daugiafunkcinių aparatų nuoma

Publikuota: 2008-07-08 13:50
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Biuro mašinos, UAB

Beveik kas antra šalies bendrovė ir organizacija spausdinimo, kopijavimo ar daugiafunkcinį įrenginį dabar ne perka, o išsinuomoja. Be to, šiemet pasirenkami gerokai spartesni įrenginiai, galintys kopijuoti ar spausdinti net rekordinius kiekius dokumentų.

Virginijus Tumas, UAB „Biuro mašinos“ direktorius, skaičiuoja, kad šiemet pirmą pusmetį iš visų pas klientus pastatytų spausdinimo, kopijavimo ar daugiafunkcinių įrenginių net 46% išnuomota. Pernai ši dalis sudarė 38%. Šiemet dažniau ir perkama, ir nuomojama spalvinius spaudus daranti bei spartesnė įranga, kuri gali pagaminti daugiau kaip 20 kopijų per minutę. „Biuro mašinos“, tik birželį tapusios Japonijos technologijų bendrovės „Sharp“ daugiafunkcinių, spausdinimo, kopijavimo ir fakso įrenginių pardavimo bei techninio aptarnavimo tiesioginiu atstovu Lietuvoje, jau pardavė sparčiausią daugiafunkcinių šios kompanijos aparatą „Sharp Hercules“, kuris per minutę daro net 110 kopijų ar spaudų. Tokio sukomplektuoto aparato kaina viršija 100.000 Lt.

Specialistas taip pat teigia, kad ryškėja tendencija, jog ir dideli, ir maži biurai dažniau renkasi ne A4, o didesnio A3 formato spalvinius daugiafunkcinius įrenginius su papildomomis funkcijomis, pvz., galimybe suteikti teisę naudotis kai kuriomis įrenginio galimybėmis tik apibrėžtai biuro darbuotojų grupei, automatiniu kopijuojamų dokumentų padavimu, spausdinimu ant abiejų lapo pusių, su didelėmis popieriaus padavimo talpomis.

Pasak V.Tumo, esant sudėtingoms ekonominėms sąlygoms biuro įrenginių nuomą renkasi įvairaus dydžio bendrovės ir organizacijos, kurios nori žinoti tikslias kelerių metų išlaidas, neturi galimybės ar nenori įšaldyti didelių pinigų, neapsikrauti turtu ir rūpesčiais jį eksploatuojant, bet kada pakeisti nuomojamą įrenginį, jei prireikia spalvinio, spartesnio ar galinčio dirbti tinkle. Be to, išnuomojusios naujus įrenginius 3-5 metams „Biuro mašinos“ visą laikotarpį rūpinasi garantiniu aptarnavimu ir pristato eksploatacines medžiagas klientams visoje Lietuvoje. Sostinės bendrovė padalinius turi Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Šios tendencijos „Biuro mašinų“ apyvartą š.m. I pusmetį augino 14%, iki 4,2 mln. Lt (pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo 3,7 mln. Lt).

Bendrovės 2007 m apyvarta buvo 8,2 mln. Lt, 2006 m. – 4,6 mln. Lt, 2005 m. – 4 mln. Lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!