Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1223/ibm-asmeniniu-kompiuteriu-padalinys-ir-lenovo-suvienija-jegas/spausdinti/

IBM asmeninių kompiuterių padalinys ir „Lenovo“ suvienija jėgas

Publikuota: 2005-05-19 09:02
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

IBM ir „Lenovo“, didžiausia personalinių kompiuterių gamintoja Kinijoje, baigė pirmąjį personalinių kompiuterių grupės pardavimo ir integracijos etapą.

Skelbiama, kad prasideda nauja kompiuterijos era, nes asmeninių kompiuterių verslas turi naują lyderį - tarptautinę kompaniją „Lenovo Group“.

„Lenovo“ po sandorio su IBM iš aštuntos pagal dydį pasaulyje asmeninių kompiuterių gamintojos pakils į trečiąją poziciją ir užims apie 7 proc. pasaulinės rinkos. Abiejų kompanijų pardavimai šioje rinkoje 2004 m. siekė 13 mlrd. JAV dolerių (pagal IDC).

IBM taps antra pagal dydį naujos kompanijos akcininke, kuriai priklausys 18,9 proc. „Lenovo Group“ akcijų.

„Lenovo Group“ ir IBM numato ateityje glaudžiai bendradarbiauti. IBM bus privilegijuotas finansavimo ir paslaugų tiekėjas kompanijai „Lenovo Group“, o pastaroji taps privilegijuotu asmeninių kompiuterių tiekėju IBM kompanijai. Šis bendradarbiavimas leis IBM ir toliau savo klientams siūlyti kompleksinius sprendimus.

Rimantas Vaitkus, „IBM Lietuva“ generalinis direktorius, sako, kad IBM pasilieka dalį „Lenovo“ akcijų, norėdama užtikrinti, kad kokybė bei technologijos nesikeis, o inovacijos neabejotinai bus aukšto lygio.

„Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, po šio sandorio vartotojai iš esmės jokio skirtumo nepajus. IBM siūlys klientams kompleksinius sprendimus, toliau bus naudojami „ThinkPad“ ir „ThinkCentre“ prekiniai ženklai. IBM garantuoja, kad naujų technologijų ir inovacijų adaptavimas ir diegimas, jų kokybė, aptarnavimas nepakis“, - teigia R.Vaitkus. Anot jo, bendradarbiavimo sąlygos ir su didmenininkais, ir su mažmenininkais liks kaip buvusios.

Daugiau informacijos: http://www.lenovo.com.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!