Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/12165/sharp-pasirinko-tiesiogini-atstova-lietuvoje/spausdinti/

„Sharp“ pasirinko tiesioginį atstovą Lietuvoje

Publikuota: 2008-06-26 09:42
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Biuro mašinos, UAB

Japonijos technologijų bendrovė „Sharp“ pasirinko tiesioginį daugiafunkcinių, spausdinimo, kopijavimo ir fakso įrenginių pardavimo ir techninio aptarnavimo atstovą Lietuvoje. Šiuos gaminius tieks ir techniniu aptarnavimu šalyje rūpinsis sostinės UAB „Biuro mašinos“.

Pasak Virginijaus Tumo, „Biuro mašinų“ direktoriaus, derybos su Japonijos kompanijos atstovais prasidėjo dar pernai. Iš pradžių „Sharp“ mūsų šalies rinkai gaminius norėjo siūlyti per atstovus Latvijoje, bet išanalizavus rinką buvo nuspręsta pasirinkti šios srities profesionalus Lietuvoje.

„Verslui jau siūlome 24 „Sharp“ įrenginius – 6 spalvinius ir 18 nespalvinių. Šio gamintojo biuro mašinų gama yra labai plati – nuo kelias funkcijas viename talpinančio nedidelio A4 formato įrenginio iki 110 kopijų ar spaudų per minutę pateikti gebančio spartuolio“, – sako V.Tumas.

„Biuro mašinų“ direktorius teigia, kad tapę tiesioginiais Japonijos kompanijos atstovais Lietuvoje gali užtikrinti operatyvų „Sharp“ produkcijos pristatymą ir techninį aptarnavimą – nebelieka papildomos tarpininkų grandies.

„Produkciją į Lietuvą užsakome ir tiekiame tiesiai iš Austrijoje esančio „Sharp“ padalinio. Tiesiogiai keičiamės ir techninių sprendimų informacija. „Biuro mašinų“ techniniai darbuotojai jau vyksta kelti kvalifikacijos į „Sharp“ padalinį Vokietijoje“, – teigia V.Tumas.

Vienuoliktus metus veikianti bendrovė „Biuro mašinos“ parduoda, nuomoja bei aptarnauja spausdinimo, kopijavimo, daugiafunkcinius įrenginius ir vokavimo mašinas. Visoje Lietuvoje nuomojamos ir parduotos biuro technikos servisą atlieka ir eksploatacines medžiagas klientams pristato 17 meistrų komanda.

Iki šių metų birželio 1 d. bendrovė vadinosi „Biuro mašinų pasaulis“. Įmonės vadovai teigia, kad poreikis keisti vardą atsirado prisijungus kitą bendrovę ir išsiplėtus visoje Lietuvoje. Gegužę „Biuro mašinos“ perėmė UAB „Inta“ kopijavimo ir spausdinimo technikos padalinio veiklą visoje Lietuvoje. Pasak V.Tumo, „Intos“ verslo dalies perėmimas – tai bendrovės planingos strateginės plėtros šalyje tęsinys. Pernai bendrovė įsigijo Šiauliuose veikusią ir panašias paslaugas šiame bei Panevėžio ir Klaipėdos regionuose teikusią UAB „Volina“.

„Biuro mašinos“, perėmusios „Voliną“ ir geriau panaudodamos specialistus, klientų ratą 2007 m. pagausino 74%. Pasak V.Tumo, ryškėja tendencija, kad įvairaus dydžio įmonės vis dažniau renkasi biuro įrenginių nuomą, nes taip gali tiksliai suskaičiuoti kelerių metų būsimas išlaidas, neįšaldyti didelių pinigų ir neapsikrauti turtu, bet kada pakeisti nuomojamą įrenginį, jei šis neatitinka ūgtelėjusios įmonės poreikių ir kokybės reikalavimų, pvz., prireikia spartesnio, darančio spalvines kopijas ar spaudus, galinčio dirbti tinkle.

Per š. m. pirmus tris mėnesius, palyginus su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, „Biuro mašinų“ pusšimčio darbuotojų komanda apyvartą padidino 15%. Bendrovės 2007 m apyvarta buvo 8,15 mln. Lt, 2006 m. – 4,62 mln. Lt, 2005 m. – 3,97 mln. Lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!