Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1204/ab-lietuvos-telekomas-dalyvaus-planuojamame-microlink-isigijime/spausdinti/

AB „Lietuvos telekomas“ dalyvaus planuojamame „Microlink“ įsigijime

Publikuota: 2005-05-17 13:11
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos telekomas, AB

Plėtodamas kooperacinius ryšius tarp Baltijos šalių telekomų, AB „Lietuvos telekomas“ ketina dalyvauti planuojamame tarptautiniame sandoryje dėl kompanijos „Microlink“ pirkimo.

Gegužės 16 d. AB „Lietuvos telekomas“ pasirašė ateities akcijų įsigijimo sutartį su Estijos telekomunikacijų įmone AS „Elion Ettevotted“ ir Latvijos telekomunikacijų operatoriumi SIA „Lattelekom“, pagal kurią įgijo opciono teisę dėl UAB „Microlink Lietuva", UAB „Baltijos kompiuterių akademija" ir UAB „Fortek“ Informacinės Technologijos 100 proc. akcijų įsigijimo.

„Šis susitarimas atspindi visų trijų telekomunikacijos operatorių siekį pereiti prie glaudesnio tarpusavio bendradarbiavimo. Šiuo atveju mes kalbame apie bendrą projektą, kuris leistų visiems trims Baltijos šalių telekomams sujungti savo turimus pajėgumus telekomunikacijų ir IT srityje, siekiant geriau aptarnauti tiek vietos, tiek Baltijos šalių klientus“, - teigia AB „Lietuvos telekomas“ generalinis direktorius Arūnas Šikšta. – „Taip pat manau, kad telekomunikacijų įmonių susijungimas su vienu iš regiono IT paslaugų rinkos lyderių atneštų neabejotinos naudos mūsų visų klientams, nes leistų geriau panaudoti sandorio šalių materialinius ir intelektualinius išteklius paslaugų kūrimui “.

Pasirašę susitarimą telekomai atliks perkamos įmonės kompleksinę analizę, po kurios turėtų būti priimtas galutinis sprendimas dėl „Microlink“ akcijų įsigijimo ir kainos, kuri būtų mokama už akcijas. Savu ruožtu sandorį turės išanalizuoti ir pateikti savo nuomonę Baltijos šalių konkurencijos priežiūros institucijos. Akcijų įsigijimo procesą, esant teigiamam „Lietuvos telekomo“ valdybos sprendimui, tikimasi pabaigti per 3-4 mėnesius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!