Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/11976/inta-dali-verslo-perdave-biuro-masinoms/spausdinti/

„Inta“ dalį verslo perdavė „Biuro mašinoms“

Publikuota: 2008-06-10 08:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Biuro mašinos, UAB

UAB „Biuro mašinos“ baigė perimti UAB „Inta“ kopijavimo ir spausdinimo technikos padalinio veiklą visoje Lietuvoje. Buvę „Intos“ klientai serviso paslaugomis ir eksploatacinėmis medžiagomis aprūpinami Biuro mašinų" atstovybių, kurios yra penkiuose didžiausiuose šalies miestuose.

Vytautas Vitkauskas, UAB „Inta“ generalinis direktorius, teigia, kad vienos iš seniausių šalies informacinių technologijų bendrovės, kuri įkurta iš karto po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo - 1990 m. kovo 16 d, veikla reorganizuojama, o verslo dalis, susijusi su biuro technikos eksploatacinių medžiagų pardavimu, kopijavimo ir spausdinimo technikos pardavimu bei aptarnavimu, remontu perduota bendrovei, kuri specializuojasi šioje veikloje. Pasak jo, buvusių klientų biuro techniką nuo šiol aptarnaujančios „Biuro mašinos“ - „gerai užsirekomendavusi ir patikima bendrovė, joje dirba ir dalis buvusių „Intos“ specialistų“.

„Koncentruodamiesi į bevielio radijo ryšio technologinius sprendimus ir atsisakydami dalies verslo, savo buvusių klientų nepalikome likimo valiai, pateisinome jų pasitikėjimą ir užtikrinome nepertraukiamą jų biuro technikos aptarnavimą bei priežiūrą“, - sklandų dalies verslo perdavimą apibūdina Intos" vadovas.

Dabar pagrindinė „Intos“ veikla - radijo ryšio įrangos pardavimas, remontas, priežiūra ir nuoma. „Inta“ įdiegė daugybę technologinių naujovių tranzitinei krovinių patikrai (rentgeno įrangos, RFI e. plombų ir t.t.) Lietuvos muitinėje. Didžiausi „Intos“ klientai yra Ignalinos atominė elektrinė, Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministerijos, AB „Lietuvos geležinkeliai“, „Achema“, Lietuvos muitinė.

Vienuoliktus metus veikianti bendrovė „Biuro mašinos“ parduoda, nuomoja bei aptarnauja spausdinimo, kopijavimo, daugiafunkcinius įrenginius ir vokavimo mašinas. Visoje Lietuvoje nuomojamos ir parduotos biuro technikos servisą atlieka ir eksploatacines medžiagas klientams pristato 17 meistrų komanda. Bendrovė pernai įsigijo Šiauliuose veikusią ir panašias paslaugas šiame bei Panevėžio ir Klaipėdos regionuose teikusią UAB „Volina“. Todėl, pasak Virginijaus Tumo, UAB „Biuro mašinos“ direktoriaus, - „„Intos“ verslo dalies perėmimas - tai bendrovės planingos pagrindinės strateginės plėtros šalyje tęsinys“.

Biuro mašinos", perėmusios Voliną" ir geriau panaudodamos specialistus, klientų ratą 2007 m. pagausino 74%. Pasak V.Tumo, ryškėja tendencija, kad įvairaus dydžio klientai vis dažniau renkasi biuro įrenginių nuomą, nes taip gali tiksliai suskaičiuoti kelerių metų būsimas išlaidas, neįšaldyti didelių pinigų ir neapsikrauti turtu, bet kada pakeisti nuomojamą įrenginį, jei šis neatitinka ūgtelėjusios įmonės poreikių ir kokybės reikalavimų, pvz., prireikia spartesnio, darančio spalvines kopijas ar galinčio dirbti tinkle.

Per š.m. pirmus tris mėnesius, palyginus su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, Biuro mašinų" pusšimčio darbuotojų komanda apyvartą padidino 15%. Bendrovės 2007 m apyvarta buvo 8,15 mln. Lt, 2006 m. - 4,62 mln. Lt, 2005 m. - 3,97 mln. Lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!