Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/11777/lietuvoje-isitvirtinantis-horizon-tapo-tarptautiniu-prekes-zenklu/spausdinti/

Lietuvoje įsitvirtinantis „Horizon“ tapo tarptautiniu prekės ženklu

Publikuota: 2008-05-26 13:41
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: FMS Lietuva

Viena populiariausių finansų ir verslo valdymo sistemų Baltijos šalyse - Latvijoje sukurta „Apvarsnis“ - keičia vardą ir nuo šiol bus vadinama vieningu tarptautiniu prekės ženklu „Horizon“.

Baltijos šalyse sistemą „Apvarsnis“ naudoja daugiau nei 2.000 organizacijų ir 20.000 vartotojų. Lietuvos rinkai ši sistema siūloma naudojant „Horizon“ prekės ženklą nuo 2007-ųjų pradžios.

Sistema yra pritaikyta dirbti pagal Lietuvoje galiojančius apskaitos standartus ir teisinius reikalavimus. Ji atlieka visas įprastas ERP funkcijas vidutinėms ir stambioms kompanijoms, valstybės ir savivaldybių institucijoms. Sistema lanksčiai pritaikoma prie kompanijoje egzistuojančių verslo procesų ir gali būti plečiama juos optimizuojant.

„Prieš pakeisdami sistemos pavadinimą, „Horizon“ vardą visų pirma sėkmingai išmėginome Lietuvoje, - sakė Janis Bergs, sistemą plėtojančios FMS grupės valdybos pirmininkas. - Tyrimai parodė, kad šis tarptautinis prekės ženklas bus priimtinas ir latviams bei estams, taip pat „Horizon“ bus teisingai suprantamas Europos Sąjungos rinkoje, kur turime ambicijų plėstis“.

Iš kitų verslo valdymo sistemų „Horizon“ išsiskiria itin paprastu valdymu ir vartotojui draugiška sąsaja. Be to, ji pritaikyta tiek pagal Lietuvos, tiek pagal Europos Sąjungos teisinius reikalavimus, leidžia vesti buhalterinę apskaitą atsižvelgiant į tarptautinius apskaitos ir gamybos išteklių planavimo standartus.

„Horizon“ yra integruojama į kompanijose jau veikiančias programas ir sistemas. Specialūs sprendimai sukurti viešojo maitinimo įstaigoms, lizingo, nekilnojamojo turto valdymo, medienos, žemės ūkio produkcijos perdirbimo, gamybos ir autotransporto įmonėms.

„Įmonių konkurencingumą lemia gerai veikiantys procesai. Tikslūs naujausi duomenys, įvairiais pjūviais gaunami iš ERP sistemos, nurodo, į kur turėtų būti nukreiptas vadovų dėmesys, kad visi procesai dirbtų vardan pelno“, - pagrindinį „Horizon“ privalumą nurodo Rozalija Gerenauskienė, UAB „FMS Lietuva“ direktorė. Pasak jos, procesų tobulinimas yra nuolatinė pažangių įmonių būsena, o informacinė sistema turi sudaryti visas sąlygas siekti konkurencinio pranašumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!