Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1159/pasauline-it-paslaugu-valdymo-patirtis-lietuvos-imones-pasieks-greiciau/spausdinti/

Pasaulinė IT paslaugų valdymo patirtis Lietuvos įmones pasieks greičiau

Publikuota: 2005-05-11 11:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Blue Bridge, UAB

Lietuvos informacinių technologijų bendrovė „Blue Bridge“ prisijungė prie didžiausio tarptautinio IT paslaugų valdymo forumo itSMF (angl. – IT Service Management Forum), vienijančio verslo įmones ir IT paslaugų valdymo konsultantus daugiau negu 24-iose valstybėse. Narystė forume bendrovei sudarė sąlygas prisidėti prie pasaulinių IT paslaugų valdymo standartų vystymo bei sparčiau juos diegti Lietuvos įmonėse, panaudojant tarptautinių partnerių patirtį.

„Blue Bridge“ tapus itSMF nare, jos specialistai įgijo teisę dalyvauti tobulinant ir standartizuojant vieną populiariausių pasaulyje IT paslaugų valdymo metodologijų – ITIL (angl. - Information Technologies Infrastructure Library). „Ši metodologija yra tapusi „de facto“ standartu IT paslaugų valdyme ir naudojama daugiau negu 12-oje tūkst. verslo įmonių bei valstybės institucijų. Modelis yra nuolat papildomas nauja patirtimi, įgyta vykdant IT paslaugų valdymo projektus. Nuo šiol modelis apims ir Lietuvoje generuojamas žinias“, - teigė „Blue Bridge“ Integruotų IT ir verslo sprendimų skyriaus vadovas Vykintas Arlauskas.

1991 m. įkurtas IT paslaugų valdymo forumas „itSMF“ yra ne pelno siekianti organizacija, kurios tikslas – rinkti ir apibendrinti informaciją apie sėkmingai vykdomus IT projektus bei standartizuoti įvairiose pasaulio šalyse įgytas žinias.

„IT paslaugų valdymo rinkoje vienas svarbiausių konkurencinių pranašumų yra žinios ir patirtis, o forumo nariams yra prieinama naujausia informacija. Todėl dabar pasaulinės IT paslaugų valdymo praktikos Lietuvą pasieks greičiau,“ – sakė „Blue Bridge“ Integruotų IT ir verslo sprendimų skyriaus vadovas.

Pasak jo, bendrovė „Blue Bridge“ įgijo taip pat įgijo tarptautinių partnerių, kurių patirtį taikys pagal Lietuvoje vykdomų projektų specifiką – kliento pramonės šaką, veiklos sritį, rinkos dinamiškumą.

Kaip teigia V.Arlauskas, IT paslaugų valdymo rinka Lietuvoje per artimiausius dvejus metus turėtų augti maždaug tris kartus. „Verslas pradeda intensyviai koncentruotis į savo tiesioginę veiklą, o IT paslaugas – nuomotis. Taip pat siekiama didesnės grąžos iš investicijų į IT bei pradedama matuoti IT teikiama vertė verslui. Šios tendencijos rodo, kad artimiausiu metu susidomėjimas IT paslaugų valdymu Lietuvoje gerokai išaugs“, - sakė V. Arlauskas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!