Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1137/periferines-kompiuteriu-irangos-gamybos-milzinas-i-lietuva-ateina-is-lenkijos/spausdinti/

Periferinės kompiuterių įrangos gamybos milžinas į Lietuvą ateina iš Lenkijos

Publikuota: 2005-05-09 11:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Assmann Electronic

Lenkijos IT didmenų bendrovė Assmann Electronic ateina į Lietuvą – Kaune atidaryta šios bendrovės atstovybė. Kompiuterių kabelius gaminančios bendrovės atstovai tikina, kad šiais metai Lietuvoje planuojama pasiekti daugiau nei 1 mln. litų apyvartą.

„Assmann Electronic“ produkcija Lietuvoje pasirodė 2004 m., tačiau šalies rinką ji pasiekdavo iš Lenkijos. Praėjusiais metais įmonė Lietuvoje pardavė produkcijos už 350 tūkst. litų.

Įmonės sprendimą plėtoti veiklą Lietuvoje lėmė ypač sparti IT sektoriaus plėtra Lietuvoje. „Akivaizdu, kad informacinių technologijų plėtros prasme Lietuva, kaip ir likusios Baltijos valstybės, yra bene sparčiausiai besivystančios šalys visoje ES. Be to, Lietuvos narystė ES atnešė į Lietuvą ir naujus IT infrastruktūros plėtros projektus, kurių nuošalyje nenorime likti“, – teigia bendrovės „Assmann Electronic“ atstovas Mindaugas Ulevičius.

Pirmieji bendrovės uždaviniai Lietuvoje yra sukurti efektyvią pardavimų sistemą. Strateginiu „Assmann Electronic“ partneriu Lietuvoje (taip pat Latvijoje, Estijoje ir Kaliningrado srityje) pasirinkta įmonė „Acme kompiuterių komponentai“ – viena didžiausių šalies kompiuterių įrangos ir periferijos įrenginių didmeninės prekybos bendrovių.

„Assmann Electronic“ 2004 m. Lenkijoje pasiekė 24,5 mln. zlotų apyvartą, o šiemet planuoja parduoti produkcijos už 31 mln. zlotų.

„Assmann Elelctronic“ glaudžiai susijusi su Vokietijos koncernu „Assmann Electronic GmbH“, vienu didžiausių kompiuterių kabelių gamintojų pasaulyje. Bendrovės atstovybės įsikūrusios daugiau nei 30 pasaulio valstybių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!