Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1120/lietuvoje-krinta-pasitikejimas-informaciniu-technologiju-imonemis/spausdinti/

Lietuvoje krinta pasitikėjimas informacinių technologijų įmonėmis

Publikuota: 2005-05-06 07:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: eSecurity.lt

Rinkos tyrimų bendrovės „TNS Gallup“ atliktos naujausios apklausos duomenimis, šalies verslininkai vis mažiau pasitiki informacinių technologijų ir telekomunikacijų (ITT) bendrovėmis. Šiais metais keturi pagrindiniai ITT bendrovių reputacijos indeksai – kompetencija, įsipareigojimų laikymasis, sąžiningumas ir pasitikėjimas jomis – buvo įvertinti prasčiau nei 2004 metų rudenį atlikto tyrimo metu.

2005 metų kovo mėnesį buvo apklausta daugiau kaip 600 verslininkų visoje Lietuvoje. Remiantis tyrimo duomenimis, vos 28,5 proc. apklaustųjų neabejoja Lietuvoje veikiančių ITT bendrovių kompetencija. Tik kas penktas respondentas (20,3 proc.) buvo įsitikinęs, kad didžioji dalis ITT bendrovių savo projektus įgyvendins taip, kaip buvo žadėta.

„Apklaustų verslininkų teigimu, didžioji dalis ITT bendrovių nėra visiškai sąžiningos, pristatydamos ir apibūdindamos savo teikiamas prekes ir paslaugas“, - sakė „TNS Gallup“ marketingo direktorius Edmundas Bražėnas. Anot jo, per pastarąjį pusmetį verslininkų, nurodžiusių būtent šį ITT bendrovių trūkumą, skaičius išaugo nuo 35 proc. iki 49,4 procento, t.y. daugiau nei 14 procentinių punktų.

Apie smunkantį verslininkų pasitikėjimą ITT bendrovėmis liudija ir kiti tyrimo rezultatai: net 48,6 proc. apklaustųjų negalėjo nurodyti nei vienos įmonės, kurios reputacija, jų nuomone, būtų nepriekaištinga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!