Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/10889/isilauzeliai-pareikalavo-ispirkos-uz-mirae-asset-group-tinklalapi/spausdinti/

Įsilaužėliai pareikalavo išpirkos už „Mirae Asset Group“ tinklalapį

Publikuota: 2008-03-25 12:14
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompanijos „Mirae Asset Group“ (viena pirmaujančių Korėjoje, brokerio paslaugas siūlanti kompanija) tinklalapis šeštadienį buvo „užgrobtas“ įsilaužėlių, kurie pareikalavo 50 000 dolerių (daugiau nei 110 000 litų) išpirkos. „Mirae Asset group“ atsisakė mokėti išpirką, tačiau jokios detalės apie tolesnę įvykių eigą nėra atskleidžiamos.

Pasak „Mirae Asset Group“ atstovo spaudai, įsilaužėliai savo ataką pradėjo apie 10 valandą ryto. Tuomet kompanijos tinklalapį užplūdo didžiulis užklausų srautas, dėl kurio serveris buvo perkrautas ir „Mirae Asset Group“ klientai negalėjo naudotis jokiomis kompanijos teikiamomis paslaugomis. Tuo pat metu buvo pareikalauta ir išpirkos. Ankščiau yra pasitaikę atvejų, kuomet panašiu būdu buvo atakuojami bankų ar didžiųjų internetinių aukcionų serveriai, tačiau, oficialiai, tai pirmasis atvejis, kai ataka buvo nukreipta prieš brokerio paslaugas siūlančią kompaniją. Šiuo metu įvykis yra tiriamas Seulo policijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!