Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/10721/ibm-technologijos-ispes-apie-potvynius/spausdinti/

IBM technologijos įspės apie potvynius

Publikuota: 2008-03-12 11:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Tarptautinė informacinių technologijų bendrovė IBM Nyderlandų sostinėje Amsterdame netrukus atidarys pasaulinį vandens ūkio tyrimų centrą, padėsiantį pakrančių ir žemupių teritorijas apsaugoti nuo potvynių.

Centre įdiegtos technologijos ir jame atliekami tyrimai leis kokybiškiau prognozuoti potvynius ir tuo pačiu nuo jų efektyviau apsaugoti užliejamų teritorijų gyventojus ir žmonių turtą.

Daugiau nei 60 proc. pasaulio gyventojų yra įsikūrę pakrančių ir žemupių teritorijose, o vykstant klimato atšilimo procesams, tokie gamtos reiškiniai kaip potvyniai yra vis sunkiau prognozuojami.

Būtent Amsterdame centrą nuspręsta įkurti todėl, kad olandai turi daugiau nei 400 metų kovos su potvyniais patirtį ir yra pirmi pasaulyje pakrančių bei žemupių apsaugos srityje. Didžiausią dėmesį centras skirs darbui su Nyderlandų vyriausybe ir kurs naujus potvynių prognozavimo modelius su šalies stichinių nelaimių kontrolės institucijomis.

„Gamta žmogui visada kėlė daug mįslių, o vykstant klimato atšilimo procesams, pateikė ir naujų kol kas dar neišspręstų uždavinių“, - sako bendrovės „IBM Lietuva“ vadovas Rimantas Vaitkus. „Atėjo metas savo žodį tarti technologijoms“.

Amsterdame ekspertų diegiamos sistemos remsis ,,protingaisiais‘‘ IBM davikliais, sudėtingomis technologijomis, kurios naudojamos kuriant kompiuterinius žaidimus ir interaktyviomis trimačio vaizdo priemonėmis.

Vandens valdymo centras Amsterdame yra tik maža dalis „Big Green Innovations“ iniciatyvos, kuriai IBM korporacija paskyrė 100 milijonų JAV dolerių investicijų 10-yje verslo sričių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!