Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1068/sonex-holding-stiprina-pozicijas-informaciniu-technologiju-paslaugu-rinkoje/spausdinti/

„Sonex Holding“ stiprina pozicijas informacinių technologijų paslaugų rinkoje

Publikuota: 2005-04-28 13:28
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Sonex Co.

UAB „Sonex Holding“ sudarančios bendrovės 2005 metų pirmajame ketvirtyje gavo 38,2 milijono litų pajamų – 8 procentais daugiau nei 2004 metais tuo pačiu laikotarpiu, kuomet buvo gauta 35,4 milijono litų pajamų. Daugiausiai – per 70 procentų – išaugo pajamos iš informacinių technologijų paslaugų. Per visus 2004 metus pajamos iš IT paslaugų buvo 37,5 milijono litų ir sudarė apie 16 procentų visos grupės apyvartos, kuri išaugo 21 procentu nuo 191 iki 231 milijono litų.

„Grupės rezultatai šių metų pirmajame ketvirtyje atitiko mūsų prognozes ir informacinių technologijų rinkos tendencijas“ – sakė „Sonex Holding“ prezidentas Eladijus Kirijanovas. Pasak jo, Lietuvos įmonės baigia kurti bei atnaujinti IT infrastruktūrą ir šiandien daugiau dėmesio skiria efektyvesniam šios infrastruktūros išnaudojimui. Tai skatina IT paslaugų – verslo valdymo sprendimų, IT valdymo perdavimo, specializuotų programavimo darbų ir kitų paslaugų plėtrą.

„Numatydami šias rinkos tendencijas, pernai sustiprinome grupę, įsigydami dvi naujas bendroves – „Bitsoftas“ ir „Tetraneta“, kurių specialistai sėkmingai darbuojasi informacinių technologijų veiklos perkėlimo bei verslo valdymo paslaugų srityse.“ – sakė E.Kirijanovas. „Be to, 2004 metų vasarą įsteigta nauja programavimo paslaugų bendrovė „Sonex Software Development“ jau spėjo pasižymėti ne tik gerais rezultatais ir stambiais projektais, bet ir apdovanojimais – bendrovei kovo mėnesį įteiktas Ūkio ministerijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos ekonominės plėtros agentūros ir Lietuvos inovacijų centro įsteigtas „Inovacijų prizas 2005“.

Šiemet „Sonex Software Development“ baigė vykdyti keletą stambių projektų, jų tarpe – Vidaus vandenų laivų registras, sukurtas Valstybinei vidaus vandenų laivininkystės inspekcijai prie Susisiekimo ministerijos, pokalbių apskaitos sistema „Eurocom“ bendrovėje, integruota kreditų valdymo sistema, sukurta su „Intrum Justitia“ ir „Kredolinė“ bendrovėmis. „Sonex Software Development“ pirmajame ketvirtyje taip pat laimėjo kelis konkursus ir pasirašė sutartis specializuotos programinės įrangos kūrimo projektams.

Sėkmingai metus pradėjo ir verslo valdymo paslaugų bendrovė „Sonex Sistemos“. Vienas iš svarbiausių pirmojo ketvirčio projektų – verslo valdymo sistemos „Microsoft Navision“ diegimas UAB „Eurofarmacijos vaistinės“. Šiuo metu baigtas pirmasis diegimo etapas Lietuvoje ir pradedami diegimo darbai 6 užsienio valstybėse – Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Rumunijoje.

Taip pat sparčiai auga IT valdymo perdavimo bei aptarnavimo paslaugų apimtys ir prie to prisideda sutartys su „MG Baltic“, „Vilniaus Banku“, „Vilniaus Baldais“, „Švyturiu-Utenos alumi“ ir kitomis stambiomis įmonėmis. IT valdymą perduoti ypatingai naudinga tokioms įmonėms, kurių gamybinė, prekybinė, bei kita veikla aprėpia visos Lietuvos teritoriją – šios įmonės ne tik gauna visas aptarnavimo paslaugas iš vienų rankų, tačiau gali sutaupyti sumažindamos informacinių technologijų valdymo išlaidas ir užtikrindamos kokybišką bei greitą visų problemų sprendimą.

„Baltijos šalių rinkoje mes išsiskiriame tiek IT paslaugų apimtimi, tiek ir jų įvairove“ – sakė E.Kirijanovas. - „šiemet ir toliau plėsime IT paslaugų asortimentą, gerinsime jų kokybę, didinsime apimtis ir sieksime išplėsti mums priklausančią rinkos dalį“.

Šiandien „Sonex Holding“ priklausančios bendrovės teikia šias IT paslaugas: IT infrastruktūros valdymas, sistemų integravimas, programavimo paslaugos, verslo valdymo sistemų diegimas, priežiūra ir konsultavimas, kompiuterinės technikos ir biuro įrangos techninis bei garantinis aptarnavimas, kompiuterinių ir duomenų perdavimo tinklų projektavimas ir diegimas, duomenų saugyklų sprendimai, kompiuterinės technikos nuomos paslaugos, mobilaus verslo sprendimai, IT konsultacinės paslaugos, įėjimo kontrolės bei lankytojų srautų valdymo sistemų projektavimas, diegimas ir priežiūra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!