Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/10476/energetikai-globos-namuose-gyvenancius-vaikus-skatina-dometis-turiningu-laisvalaikiu/spausdinti/

Energetikai globos namuose gyvenančius vaikus skatina domėtis turiningu laisvalaikiu

Publikuota: 2008-02-15 07:58
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Akcinė bendrovė „VST“, skirstanti ir tiekianti elektros energiją Vakarų Lietuvoje, globos namų auklėtiniams parengė ypatingą dovaną: ne vienerius metus globojamiems vaikams padovanojo žurnalo apie jaunimo laisvalaikį ir gyvenimo būdą metinę prenumeratą.

„Tai simbolinė dovana, o tuo pačiu ir noras atkreipti visuomenės dėmesį į globos namuose gyvenančių vaikų poreikius, - sako dovanos sumanytoja akcinės bendrovės „VST“ Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė Rasa Kruopaitė – Lalienė. - Ne vienerius metus bendraudami su globos namų auklėtiniais, suvokėme, kad čia gyvenantiems vaikams labiausiai reikia ne žaislų, drabužių ar prieš Kalėdas dėžėmis vežamų saldumynų. Jiems reikia mūsų, suaugusiųjų, gyvenimiškos patirties, atvirų patarimų, nuoširdaus dėmesio ištisus metus“.

Anot Jonavos rajono vaikų globos namų direktorės Emilijos Markucevičienės, klaidinga manyti, kad globos namuose gyvenantys vaikai svajoja tik apie naują žaislą ar gražesnį drabužį, o didžiausias jų troškimas – sotesnė ir labiau aprūpinta buitis. „Globos namuose gyvena daug talentingų vaikų, jie domisi muzika, menu. Nereikia šių vaikų stumti į visuomenės užribį vien todėl, kad jie auga valdiškoje įstaigoje, priešingai, turime skatinti globos namuose gyvenančių vaikų susidomėjimą šviesiąja gyvenimo puse: muzika, kultūra, menu, turiningu laisvalaikiu, šviesti juos, ugdyti jų kultūrinį ir socialinį mentalitetą, skiepyti vertybes ir pilietiškumą“.

Siekdama paskatinti globos namuose gyvenančius vaikus prasmingai leisti laisvalaikį, padėti jiems surasti pomėgį, kuris būtų įdomus ir prasmingas, akcinė bendrovė „VST“ sausio mėnesį aplankė dvidešimt Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose įsikūrusių globos namų ir vaikams įteikė neseniai Lietuvoje pradėto leisti vaikams ir jaunimui skirto žurnalo - „Gatvė“- prenumeratą. „Tikimės, kad žurnalas taps vaikų ir jaunimo patarėju, mokytoju, bei geriausiu draugu, kuris pataria, sudomina, užkrečia teigiamu pavyzdžiu, skatina svajoti ir siekti. Viliamės, kad šio žurnalo skaitytojai užaugs dorais žmonėmis, sąmoningais, gyvenime tikslą turinčiais ir jo siekiančiais Lietuvos piliečiais“, - sako VST Marketingo ir viešųjų ryšių vadovė.

Akcinė bendrovė „VST“, skirstanti ir tiekianti elektros energiją beveik 700 tūkst. klientų Vakarų Lietuvoje - nuolatinė globos namuose gyvenančių vaikų globėja ir rėmėja. Bendrovės paramos sulaukia likimo nuskriausti vaikai, gyvenantys Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose – didžiausia paramos dalis skiriama globos namų auklėtinių gyvenimo sąlygų gerinimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!